Alo!

DŽUNIORA SAM NAUČILA DA SE TUCA!

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

Otkako je pre četiri godine izgovorila sudbonosno „da“popularnom di-džeju Džunior Džeku, pevačica Katarina Ostojić Kaja promenila je adresu stanovanja, a život sa strancem naučio ju je da poštuje različite kulture. U razgovoru za „Alo!“pevačica otkriva da se u njenom domu u Briselu ravnopravn­o slave dva Uskrsa - katolički i pravoslavn­i, ali i kakve uspomene najveći hrišćanski praznik budi kod nje.

 Kako ove godine slaviš Uskrs?

- Svih prethodnih godina trudila sam se da Uskrs proslavim u krugu porodice i nekoliko najbližih prijatelja. Tako je bilo i ovoga puta, pa smo porodično proslavili najveći hrišćanski praznik.

 Ko je zadužen za farbanje jaja i spremanje uskršnje trpeze?

- U Briselu ne mogu da nađem farbe za jaja koje se koriste kod nas, pa sam morala da kupim već ofarbana jaja. Međutim, ručno sam iscrtala nekoliko jaja, jer sam ipak želela da ispoštujem tradiciju. Moja

Nikolina je preuzela veći deo posla. Ona je, takođe, crtala i dekorisala jaja i moram priznati da je u tome bolja od mene.

 Da li si kao dete pobeđivala u tucanju jajima i koliko ti je sada to važno?

- Najlepša uspomena na Uskrs mi je osećaj dečje zabave s ciljem da se pojede što više jaja, ali ne pamtim da mi je u takmičenju ikada bila važna pobeda.

 Po čemu inače pamtiš ovaj praznik i zašto ti je važan?

- Svi praznici, a posebno Uskrs nose lepu energiju, zabavu i porodično okupljanje. Bilo mi je posebno važno to što su me brat i najbolji prijatelj posetili u Briselu, a činjenica da se porodice okupljaju na ovaj dan je nešto najlepše što nam praznici donose.  U tvojoj kući slavi se i katolički i pravoslavn­i Uskrs. Nekad se poklope, a nekad su, kao ove godine, razdvojeni. Kako to izgleda?

- Imamo dva nedeljna ručka, a smeh i dobro raspoložen­je su nezaobilaz­ni i kada slavimo katolički i pravoslavn­i Uskrs. Nema lepšeg osećaja kada tako provedete praznike.

 Ko više drži do običaja - Italijani ili Srbi?

- Moj muž ne mari previše za verske praznike, te stoga ne učestvuje preterano u slavlju. Ipak, učim ga pravoslavn­im običajima. Za katolički Uskrs napravila sam lepu dekoraciju, a trpeza je bila puna čokoladnih jaja i zeka. Međutim, jedva sam čekala da poslastice razdelim deci, jer nisam htela da rizikujem da dobijem koji kilogram viška.

 Budući da godinama živiš na dve adrese, šta je ono što ti najviše nedostaje kada nisi u Srbiji?

- Roditelji i nekoliko bliskih prijatelja, ali i duh Beograda, kao i neprestana akcija kada sam tamo. Međutim, našla sam balans, jer u Briselu imam mir i odmor, a u Beogradu sve suprotno od toga.

 Koliko ste suprug i ti ljubomorni i da li je doza posesivnos­ti u braku poželjna?

- Vito je malo ljubomorni­ji od mene, a to definitivn­o može samo da me odbije, jer sam izraziti individual­ista. Kod mene mesta za posesivnos­t nema.

 ??  ?? Subota, 7 - nedelja, 8. april 2018.
Činjenica da se porodice okupljaju na ovaj dan je nešto najlepše što nam praznici donose
Subota, 7 - nedelja, 8. april 2018. Činjenica da se porodice okupljaju na ovaj dan je nešto najlepše što nam praznici donose

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia