Alo!

U Srbiji ne možeš da budeš stranac

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Kad je došao u Partizan, organizova­n mu je doček nalik onom kakav širom Evrope priređuju najvećim zvezdama evropskih klubova, što je na Sejdubu Sumu ostavilo poseban utisak.

On za „Alo!” otkriva da je svestan da nije na onom nivou koji se od njega očekuje, ali da uprkos tome oseća podršku navijača i da se nijednog trenutka nije pokajao što je došao u Srbiju.

Kako si zadovoljan životom u Srbiji?

- O Srbiji sam znao mnogo toga i pre dolaska u Partizan, budući da mi je Leandre Tavamba pričao o životu u Beogradu, narodu i atmosferi

„Narod je ovde divan, a navijači fenomenaln­i. Znam da ne igram dobro, ali njihova podrška me gura napred”, kaže Gvinejac

na stadionu. Upravo je to bio jedan od razloga zbog kojih sam odlučio da prihvatim ponudu crnobelih - počinje razgovor za „Alo!” Sejduba Suma.

Znači, nisi se pokajao što si došao?

- Nijednog trenutka. U Srbiji nikada ne možete da se osećate kao stranac. Narod je predivan. Nikada neću zaboraviti oduševljen­je mojim dolaskom, navijače na stadionu koji su bili na mojoj promociji. Bila su mi braća u poseti i oduševljen­i su atmosferom na stadionu i ljudima.

Voliš li srpsku hranu?

- Kao sportista moram da pazim šta jedem, ali me je Tavamba upoznao sa sarmicama, ruskom salatom i pljeskavic­om. To je teška hrana, ali posle napornog treninga ili utakmice možemo nekad sebi da damo oduška. Ipak, ne preterujem u tome.

Nisi miljenik navijača, ali ne dobijaš ni zvižduke?

- O tome pričam. Drago mi je što me publika podržava, iako sam svestan da ne pružam

partije kakve se očekuju. Njihova podrška mi znači da ne klonem.

Kako se boriš s pritiskom igranja u Partizanu?

- Po prirodi sam neko ko ne ide u krajnost i trudim se da uvek sagledam stvari pravilno, pa zato mogu da kažem da u drugim klubovima nije pritisak kao u Partizanu. Ovde morate da pobedite u svakoj utakmici, ali to vas tera da radite i idete napred - kaže Suma.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia