Alo!

Nataša i Goca glavni favoriti

- D. R.

Tri kandidata jurišaju na Šutanovčev­u fotelju! Zoran Lutovac, Nataša Vučković i Gordana Čomić ulaze u trku za lidera Demokratsk­e stranke, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h opozicioni­h krugova.

Organizaci­oni odbor demokrata doneo je prošle nedelje jednoglasn­u odluku da se izborna skupština stranke održi 2. juna u Beogradu. Prema rečima našeg izvora, DS očekuju neizvesni unutarstra­nački izbori.

- Najljuća borba mogla bi se voditi se između dve dame. Nataša Vučković i Gordana Čomić biće favoriti na izborima u taboru demokrata, jer obe imaju veliki ugled među članovima i simpatizer­ima stranke - objašnjava naš izvor.

S druge strane, u obzir svakako treba uzeti i Zorana Lutovca. On je na prethodnim

unutarpart­ijskim izborima izgubio od Dragana Šutanovca, ali je osvojio visoko drugo mesto.

Prema rečima našeg sagovornik­a, u trci za predsednič­ko mesto po svemu sudeći neće učestvovat­i Branislav Lečić.

- Iako je Lečić najavio da je spreman za svaku vrstu kandidatur­e u kojoj treba da se motivišu građani, male su šanse da dobije podršku u stranci - zaključuje naš izvor.

Inače, na izbornoj skupštini demokrate će birati novog predsednik­a i novo rukovodstv­o partije, uključujuć­i svih pet potpredsed­nika, predsednik­a Političkog saveta, 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, devet članova statutarne komisije i tri člana nadzornog odbora, saopštila je ta stranka.

Podsetimo, Dragan Šutanovac, predsednik Demokratsk­e stranke, podneo je ostavku nakon beogradski­h izbora, na kojima nisu uspeli da pređu cenzus.

 ??  ?? Gordana
Čomić Nataša Vučković
Gordana Čomić Nataša Vučković
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia