Alo!

Beograd po meri Italijana

- Piše: SARA BIOČANIN sara.biocanin@alo.rs

Beograd je sve češće na spisku turista, koji, osim raznovrsne arhitektur­e, vole i ukusnu hranu, dobar provod i gostoprims­tvo. Većina ponese uspomene za ceo život, a neki od njih se toliko zaljube u našu prestonicu, da požele da ostanu. „Alo!“vam predstavlj­a trojicu Italijana koji su „čizmu“i lepote Rima, Milana, Alpa, mora... zamenili beogradski­m asfaltom.

Zajedničko im je to što vole srpski mentalitet i ovdašnji način života. Svima im je bilo teško u početku ali, kako kažu, u životu se sve može prevazići ako je čovek spreman da se bori za svoje ciljeve.

Marčelo Mura je rodnu Sardiniju napustio zbog ljubavi. Po zanimanju je frizer, a za sebe kaže da je svetski putnik sa makazama. Radio je u Londonu, Milanu i Španiji, gde je upoznao sadašnju suprugu. Zbog ljubavi je ostavio sve što je imao i prošle godine se doselio u Beograd.

- Došao sam jer sam se do ušiju zaljubio u sadašnju suprugu. Nakon nekog vremena provedenog u Španiji, gde smo se i upoznali, odlučili smo da posetimo njenu porodicu i provedemo nekoliko dana u Beogradu.

Kako je život pun iznenađenj­a, tako su se i Marčelovi planovi promenili.

- Mnogo su mi se dopali ljudi i ovdašnji način života. Odlučili smo da verujemo osećaju i rizikujemo. Preselili smo se u Beograd i upravo ovde počeli zajednički život - priča za „Alo!“Marčelo.

Iako su mu roditelji i prijatelji ostali u Italiji, kako kaže, on je ovde ispunjen i srećan.

- Nikada se nisam pokajao, zadovoljan sam svojim životom i poslom, nemam razlog da odem odavde - rekao nam je Marčelo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia