Alo!

TRKA BEBA, MASKENBAL I JAHANJE KONJA

- S. Biočanin

U Tašmajdans­kom parku je proteklog vikenda održan Veliki uskršnji karneval, namenjen svim generacija­ma. Ovaj dvodnevni događaj obeležili su brojni muzički nastupi, plesne i likovne radionice, šahovski turnir, jahanje konja, ali i tradiciona­lno takmičenje u tucanju jaja.

Na sam dan Uskrsa, u nedelju, održana je trka beba u puzanju i veliki defile pod maskama Tašmajdans­kim parkom. Posetioci su mogli da uživaju i u muzičkom nastupu grupe „Palilulski biseri“, koju čine korisnici dnevnog boravka Doma za stare opštine Palilula.

U „puzijadi“je učestvoval­o 19 beba, a najbrža je od opštine Palilula dobila kolica. Danka Đurić, mama bebe pobednice, rekla nam je da su se pobedi nadali.

- Lav ima 14 meseci i, iskreno, ima talenta za puzanje. Veoma je brz i došli smo danas da pobedimo i osvojimo kolica. U tome smo uspeli, a ovo je, naravno, i idealna prilika da lepo i porodično proslavimo Uskrs - rekla je Danka i dodala da je Lava animirala lopticom kako bi što pre stigao do cilja.

U maskenbalu su učestvoval­e sve generacije, razvrstane u tri kategorije - deca, porodice i osobe u trećem dobu. Mališani iz osnovnih škola bili su najinteres­antniji, a mama jedne devojčice nam je rekla da ovakve manifestac­ije znače i deci i roditeljim­a.

- Deca na ovaj način uče da su deo tima, deo škole i deo društva. Ovo je sigurno nešto što će pamtiti celog života. Mislim da im pobeda nije važna, već učestvovan­je.

Drago mi je što ovakve manifestac­ije postoje - kaže Aleksandra Radenović.

Tokom manifestac­ije, na jednom od štandova bila su izložena uskršnja jaja koja su oslikali školarci iz 17 škola sa opštine Palilula. Kupovinom jaja, posetioci su bili uključeni u humanitarn­u akciju. Pobednik takmičenja za najlepše ukrašeno jaje je učenik OŠ „Zaga Malivuk“, a najlepše uskršnje korpe učenik OŠ „Olga Petrov“.

 ??  ??
 ??  ?? „Palilulski biseri“
„Palilulski biseri“
 ??  ?? Mali Lav pobednik „puzijade“
Mali Lav pobednik „puzijade“
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia