Alo!

Ronaldo ide u zatvor?

Zvezda Reala mora da plati 29 miliona evra poreskoj upravi ili mu preti decenija robije

- Piše: N. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Kristijano Ronaldo, prva zvezda Reala i evropskog fudbala, mogao bi da narednih 10 godina provede iza rešetaka zbog utaje poreza!

Prema tvrdnjama španskih medija, Portugalac je optužen za utaju 14,7 miliona evra i zatvorsku kaznu bi mogao da izbegne samo ukoliko prizna krivicu i uplati 29 miliona evra, koliko je zatražio sud. Njegovi pravni i finansijsk­i savetnici su saslušani pre nekoliko dana i postoji velika verovatnoć­a da Ronaldo pristane na nagodbu. Ukoliko se to ipak ne dogodi i na kraju procesa bude utvrđeno da je Ronaldo kriv, ne bi više postojala mogućnost da se izbegne odlazak u zatvor.

Iako najbolji fudbaler Madriđana uporno tvrdi da je nevin, vlasti u Španiji ne odustaju od gonjenja smatrajući da je prvotimac kraljevsko­g kluba osnivao fiktivna preduzeća samo da bi izbegao plaćanje poreza. Na taj način, prema njihovim tvrdnjama, Ronaldo je eskivirao da se oporezuje zarada koju je dobijao od sponzorski­h ugovora, a čija je vrednost višemilion­ska.

Takvi postupci već su vođeni protiv velikog broja igrača u Španiji i većina njih, poput Marsela, Rikarda Karvalja, Angela di Marije i Lea Mesija, pristala je da se nagodi, a jedino Ćabi Alonso to i dalje odbija.

Ronaldo se za sada nije oglašavao ovim povodom, a španski mediji tvrde da ne bi bilo iznenađenj­e ukoliko bi Portugalac ceo iznos kazne prebacio na klub, i to tako što bi potpisao novi ugovor s Realom kojim bi bila obuhvaćena i ova kazna.

 ??  ?? Ponedeljak, 9. april 2018. U nevolji: Kristijano Ronaldo
Ponedeljak, 9. april 2018. U nevolji: Kristijano Ronaldo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia