Alo!

Igram ulični fudbal!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Aleksandar Pešić je golom protiv Zemuna u četvrtak ušao u istoriju Zvezde posle 26 godina prvi je fudbaler kome je pošlo za rukom da postigne više od 22 gola za crveno-bele. Pre njega, to je učinio Anto Drobnjak, a sasvim je realno da ga Aleksandar prestigne do kraja šampionata.

- Nisam znao taj podatak, zaista je uspeh i nešto što mora da prija svakom igraču. Ipak, više puta sam rekao da svako voli da postigne gol i da asistira, ali da je najbitnije da ekipa pobeđuje. Igram fudbal onako kako znam, onako kako sam igrao kao klinac na ulici, trudim se da to samo

prenesem na veliki teren. Tu je šef da nas sve usmeri, da nam predoči taktiku, a na nama je da ispunimo zadatke. Moje je da asistiram i da dajem golove, tako da se nadam da će ih biti još više - rekao je Pešić u razgovoru za klupski sajt.

Pešić se već sada naoštrio za 157. derbi, koji se igra u subotu na „Marakani“.

- Raduje nas da i mi i navijači možemo da provedemo praznik sa svojim porodicama. Imamo dovoljno vremena se posle Uskrsa spremimo za večiti derbi. To je utakmica u kojoj detalji odlučuju i zato ćemo do tančina uvežbati taktiku koju je za nas pripremio naš stručni štab. Takođe, atmosfera i podrška sa tribina igraju veliku ulogu. Siguran sam da će nas zvezdaši nositi do nove pobede i da ćemo zajedno na kraju sezone vratiti titulu - kaže on.

Zvezdin špic osvrnuo se na prethodni meč sa Zemunom, u kojem su crveno-beli trijumfova­li rezultatom 3:1.

- Na vreme smo otvorili utakmicu, postigli brzo golove i posle smo igrali dosta rasterećen­ije. Znači nam što smo održali bodovnu razliku pre početka plej-ofa. Meč sa Zemunom bio je zaista odlična provera. Oni su sjajna ekipa i ukoliko ostanu u ovom sastavu, uz još nekoliko pojačanja biće ozbiljan konkurent u plej-ofu. Želim im svu sreću - poručio je Pešić.

Pešić je dao više od 22 gola u sezoni. Pre njega, to je

učinio Anto Drobnjak daleke

1992. godine

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia