Alo!

TAČI PRETI SA KRVAVIH KOŠARA!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Želi rat po svaku cenu. Hašim Tači je juče bez uvijanja poručio da će na sve „pretnje iz Srbije biti odgovoreno puškama#“.

- Na te pretnje ćemo odgovoriti isto kao što smo odgovorili pre 19 godina - puškama - rekao je Tači i dodao da je bitka na Košarama „označila slom granice između albanskih zemalja koje su vekovima bile okupirane“.

Tači se ovom prilikom i zahvalio „herojima bitaka za Košare i Paštrik koji su izvojevali velike pobede“.

Direktor Kancelarij­e za KIM Marko Đurić je naveo da Tači više čak i „ne skriva da je glavni cilj njegovog političkog delovanja, kako ranijeg, tako i sadašnjeg, stvaranje tzv. velike Albanije“.

Hašim Tači direktno preti puškama i oružjem, time prizivajuć­i rat, mržnju i sukobe. Njegovo destruktiv­no delovanje predstavlj­a direktnu pretnju celom regionu, ali i Evropi. Govoreći o tobožnjim, a zapravo nepostojeć­im pretnjama Srba i Srbije, Tači je taj koji direktno i otvoreno preti puškama i oružjem, iznova prizivajuć­i rat, mržnju i sukobe istakao je Ðurić I dodao da „Srbija rat ne želi“.

- Želimo mir, ekonomski razvoj, slobodno delovanje i kretanje ljudi i privrede, a rat, priče o puškama kao sredstvu političkog delovanja ostavljamo prošlosti

kojoj pripada i sam Tači.

General Vladimir Lazarević je za „Alo!“ovako prokomenta­risao navode Tačija o navodnim velikim pobedama OVK na Paštriku i Košarama.

Ne bih želeo da komentariš­em tu osobu (Tači, prim. aut.) i pretnje koje je uputila, ali bih želeo da istaknem nešto drugo. Kada je reč o Košarama i Paštriku, sama činjenica da je NATO prekinuo svoja kopnena

dejstva u ta dva pravca dovoljno govori kako je bilo. Niti su prodrli u Metohiju preko Košara, niti su nešto uradili na Paštriku, iako je bilo pokušaja, ali ne i proboja. Moja preporuka njemu, ali i svima drugima, koji su možda zaboravili kako je bilo, jeste da uzmu knjigu od svog mentora Veslija Klarka, gde je objasnio šta se dogodilo na Paštriku. I kasnije se izvinjavao sunarodnic­ima što ih je pobio u prijateljs­koj vatri na tom pravcu. Eto toliko - naveo je Lazarević.

Tačijevo destruktiv­no delovanje je pretnja za celi

region

Marko Đurić “On i ne skriva da mu je glavni cilj stvaranje velike Albanije i priziva rat”, smatra Marko Đurić

 ??  ??
 ??  ?? Vladimir Lazarević
Vladimir Lazarević
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia