Alo!

Moguće smene funkcioner­a SNS!

- Piše: D. RAMADANI

Naredna dva meseca biće ključna za procenu učinka funkcioner­a naprednjak­a! Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, započinje ovih dana detaljnu analizu učinka lokalnih funkcioner­a ove partije, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih vrhu SNS-A.

Iako je Srpska napredna stranka na izborima koji su prethodnih meseci održani zabeležila ubedljivu pobedu, funkcioner­i ove stranke neće izbeći detaljnu procenu njihovog truda i zalaganja. I dok su opoziciona­ri još u zimskom snu, u Srpskoj naprednoj stranci Rezultati koje je SNS ostvario na opštini Savski venac, na lokalnim izborima u Beogradu, bili su pozitivno iznenađenj­e za ovu stranku. Glišić je nedavno u intervjuu za „Alo!” istakao da su ti rezultati nagrada za ono što je predsednic­a te opštine radila. „Građani su prepoznali da se dešava nešto drugačije i bolje, a veći broj glasova koji je tamo osvojen nagrada je za ono što je Irena Vujović radila u prethodne dve godine”, kazao je predsednik Izvršnog odbora SNS-A.

počinje prolećno čišćenje stranke. Rezultati će biti analiziran­i, a nakon toga uslediće smena onih koji se nisu dovoljno zalagali.

Naša saznanja potvrdio je i predsednik Izvršnog odbora SNSA Darko Glišić. On je u razgovoru za „Alo!” poručio da ta stranka

neće biti zaštita nikom ko ne ulaže dovoljno truda i rada kako bi opravdao poverenje građana.

- U poslednja tri meseca održani su izbori u deset opština i gradova u Srbiji. To je sasvim dovoljno da se mogu izvući određene pouke kroz sveobuhvat­nu analizu svega što su doneli rezultati tih izbora - kazao je on i dodao da je dobro proceniti da li su svi podjednako izneli teret izborne kampanje.

- Mi jesmo u svakoj od tih opština zabeležili znatno bolje rezultate u odnosu na prethodni izborni ciklus, ali uvek je dobro izanalizir­ati da li su svi teret kampanje nosili na isti način. Takođe, i ostali odbori biće predmet razgovora, jer stranka nije zadovoljna kako se u pojedinim lokalnim odborima radi - poručio je Glišić i istakao da se oni koji nisu dobro radili ne mogu kriti iza stranke.

- Srpska napredna stranka neće biti zaštita nikome ko ne ulaže dovoljno rada i truda kako bi opravdao poverenje građana. Rezultati moraju biti razlog za nečiju smenu ili unapređenj­e i u naredna dva meseca dobro ćemo izmeriti svačiji učinak - kazao je Glišić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia