Alo!

Plašim se Markeza, sve će nas povrediti!

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Rivalitet Valentina Rosija i Marka Markeza je nešto što Moto GP šampionatu daje posebnu draž, ali on polako prevazilaz­i granice sporta. Novi incident na Velikoj nagradi Argentine, gde je Španac s jasnom namerom uleteo u Italijana, koji je potom pao, dokazuje upravo to.

- Mark Markez uništava ovaj sport. Ona je pokvarenja­k, koji ne poštuje rivale, a kad vozite 300 kilometara na sat, to morate da činite. Nije problem ukoliko napravite neku grešku, takve stvari se dešavaju, ali on namerno uleće u vozače. Plašim se da vozim pored njega, sve će nas povrediti - poručio je popularni Doktor.

Optužbe italijansk­og vozača nisu se završile na tome. Rosi je izneo stav da Markez sve to radi planski, kako bi uplašio rivale i onda na kraju izašao kao pobednik. On apeluje na čelnike ovog takmičenja da kazne Markeza, jer njegova vožnja može da dovede do ozbiljnih posledica po sve ostale vozače.

- Ljudi, on je od petka imao tri incidenta i stavlja nogu između vas i motora, jer zna da neće pasti. Čovek je od ovog sporta napravio borbu na život i smrt. Sve radi namerno. Kad bi svi vozači vozili s toliko nepoštovan­ja prema rivalima kao on, neko bi stradao, jer je ovo opasan sport. Neko mora da mu stane na put, jer se neće dobro završiti - rekao je Rosi.

“On je pokvarenja­k koji uništava naš sport. Ne poštuje rivale,

opasan je i namerno vozi direktno na nas”, kaže Doktor

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia