Alo!

Mančester siti sanja čudo!

Posle 0:3 sa „Enfilda“, ali i poraza od Junajteda u subotu (2:3), Gvardiolin­a četa je ozbiljno uzdrmana

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Mančester siti će biti šampion Engleske, ali je četa Pepa Gvardiole trenutno u ozbiljnom nokdaunu.

Poraz od Mančester junajteda u subotu, u velikom gradskom derbiju (2:3), dodao je so na vruću ranu zadobijenu u prvom četvrtfina­lnom meču Lige šampiona. Liverpul je tada slavio sa 3:0 na „Enfildu“i pitanje konačnog putnika u polufinale ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje, iako nikako ne smete otpisati ekipu kao što je Siti.

Sitiju će za prolaz, objektivno, biti potrebno da postigne pet golova, jer je skoro nemoguće da ne primi bar jedan. I tih potencijal­nih 5:1 zvuči neverovatn­o...

- Ova dva poraza su udarac za naše raspoložen­je, ali se takve stvari dešavaju. Možda ćemo napredovat­i na ovom planu i shvatiti da ponekad nije dovoljno ono što ste uradili na terenu da pobedite. Mogu da budem zadovoljan prvi poluvremen­om protiv Junajteda, kada smo vodili sa 2:0, ali kada igrate protiv Liverpula u Evropi, nema opuštanja, kapija mora da nam bude zatvorena. Nismo je zatvorili ni protiv gradskog rivala rekao je Pep Gvardiola.

Španac je dodao da ga brine činjenica da u timovima koje je vodio nije uspevao da objasni igračima da budu fokusirani do kraja.

- Mnogo puta sam pomislio o tome. Izgubio sam puno utakmica u Ligi šampiona u razmaku od 10 do 15 minuta. Tako je kad sam vodio Bajern bilo 0:0 do 77. minuta, a onda je utakmica završena sa 3:0 za Katalonce. To se često dešavalo, možda je i moja greška. Moram da razmislim o tome.

Gvardiola je uspeo da ispusti i prošle godine prednost od 5:3 protiv Monaka u osmini finala Lige šampiona, pošto je u revanšu izgubio sa 3:1. Ali Pep se u tom slučaju branio da nije njegova krivica.

- Kada dominirate, stvarate šanse, bliži ste pobedi, to smo dokazali u Premijer ligi ove sezone. Ali ne postoji odbrana kad vam protivnik četiri puta pređe centar i da tri gola. Nema taktike koja će vas sačuvati od toga, komplikova­no je - zaključio je Gvardiola.

 ??  ?? Siti je na „Enfildu“bio totalno razmontira­n
Siti je na „Enfildu“bio totalno razmontira­n
 ??  ?? Samopouzda­nje nam je uzdrmano: Gvardiola
Samopouzda­nje nam je uzdrmano: Gvardiola
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia