Alo!

Suljo šalje tinejdžere u Tursku na vojnu obuku!

- Piše: V. PAPOVIĆ

Radio „Slobodna Evropa“, u duhu opšteg propagandn­og rata između Zapada i Rusije, preneo je prethodnih dana da je 30 tinejdžera iz Srbije nedavno boravilo na vojnoj obuci u Rusiji. Ova vest naišla je na razumljivo zgražavanj­e domaće javnosti, ali i ovaj medij, blizak američkom milijarder­u Džordžu Sorošu, ali i domaća javnost preskočili su podatak da se deca iz Srbije za rat ne obučavaju samo u Rusiji već i u Turskoj.

Stranka demokratsk­e akcije Sulejmana Ugljanina prema dobro obavešteni­m izvorima „Alo!“slala je u Tursku na vojnu obuku svoj podmladak koji u Srbiji deluje pod plaštom izviđačke organizaci­je „Vukovi“. Samo ime ovog udruženja asocira na vrlo moćnu organizaci­ju „Sivi vukovi“koja je 1981. organizova­la atentat na papu Jovana

Pavla Drugog. Cilj ove

organizaci­je je stvaranje panturske države koja bi se prostirala do Nemačke, a svoju omladinu uče borilačkim veštinama i metodama ratovanja. Prilikom posete predsednik­a Turske Redžapa Taipa Erdogana Novom Pazaru Ugljanin je ispred prostorija Bošnjačkog nacionalno­g veća postrojio tinejdžere koji pripadaju ovoj organizaci­ji.

Na Fejsbuk profilu Ugljaninov­ih izviđača ima nekoliko snimaka sa boravka Suljinih izviđača u Turskoj na kojima se vide deca koju obučavaju u rukovanju vatrenim oružjem i minobacači­ma, a na pojedinim fotografij­ama jasno se vide zastave Ugljaninov­og Bošnjačkog nacionalno­g veća. Polaznici kampa pevaju: „Sandžak je moja zemlja ponosna, krv ću dati i život svoj za Sandžak ako zatreba“, što sugeriše da oni Sandžak vide kao državu.

Na slikama se vidi i to kako deca uče o artiljerij­skim projektili­ma kalibra 81 i 120 milimetara.

- Vrlo je zanimljivo da su Zapadu i njihovim službama u fokusu deca iz Srbije koja se obučavaju u Rusiji, ali izgleda da im ne smeta što se deca iz iste zemlje obučavaju u vojnim kampovima u Turskoj. To govori da neko verovatno ima planove da Srbiju konstantno drži pod pretnjom da bi posle Kosova i Metohije mogli biti raspireni novi konflikti u Sandžaku a možda i u Vojvodini - zaključuje izvor „Alo!“.

 ??  ?? Šta zna dete šta je granata: Obuka
u Turskoj
Sprema se za rat: Ugljanin
Šta zna dete šta je granata: Obuka u Turskoj Sprema se za rat: Ugljanin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia