Alo!

ZAMEZILI I POPILI IZ USKRŠNJEG PAKETA

- Piše: S. ILIĆ redakcija@alo.rs

Poštari u torbama sve manje raznose pozdrave sa mora i novogodišn­je želje, ali nam zato odeća, kozmetika i tehnika

sve češće stižu na kućni prag

Niškim penzioneri­ma Ljubisavu i Milanka Stojković kurirska služba Bex zagorčala je uskršnje praznike, pa umesto da najradosni­ji hrišćanski dan proslavile u radosti i veselja, uz bogatu trpezu, kobasicama, pečenicom i rakijom, namenjim njima, neko drugi se omrsio i zalio grlo.

Iz Šapca je, kako kažu Stojkovići, paket sa pet litara rakije, suvim mesom, kobasicama, čokoladom i jajima put Niša krenuo kurirskom službom Bex.

- Moja rođaka poslala nam je uskršnji paket. Ali dan kasnije kada je moj muž otišao da ga preuzme bilo je „Slovo iže, ali sirca niže“. Paket je bio izgužvan, videlo se da je odlepljiva­n, pa ponovo lepljen selotejpom, a kad smo ga otvorili shvatili smo da dobar deo nedostaje - nije bilo balončeta s rakijom, suvog mesa i jednog

dela kobasice, a jaja su bila polupana - kaže Milanka i dodaje da jedino što može da misli jeste da su kuriri Bexa negde malo zamezili i popili iz paketa koji je trebalo da stigne njima.

Ovo dvoje penzionera iz grada kraj Nišave kažu da vrednost paketa nije velika, ali da materijaln­a šteta nije ono što ih boli kad je ovaj događaj u pitanju.

- Nije do novca. Osećamo se kao ljudi prevareno i poniženo. Ružno

je to kad se čoveku desi. Radovali smo se, a stigao nam je izgužvan i raskomadan paket. Čim smo videli „očerupanu“pošiljku zvali smo vozača koji nam ga je dostavio, ali on nam je rekao da je isporučio paket kakav je i dobio, i da nema vremena da sa nama razgovara. Zvali smo i reklamacij­e Bexa, na jedan broj niko se nije javljao, a na drugom su nam objasnili da Bex ne prevozi hranu. Pa ako ne prevoze hranu, pitam se onda kako su uopšte mogli da uzmu paket, što nisu odmah rekli da neće da voze hranu - razočareno priča Ljubisav i napominje da se nada da će se iz Bexa ipak neko javiti i objasniti ko je to na poslu ogladeno, pa se poslužio đakonijima namenjenim njima za Uskrs.

Neodgovara­juće pakovanje je ujedno i najčešće opravdanje kurirskih službi kada žele da izbegnu svoju obavezu nado- knade materijaln­e štete, međutim, Stojkovići navode da je paket bio propisno upakovan, kao i da je imao nalepnicu na kojoj je pisalo da se paket ne tumba i da se dobro pazi.

 ??  ??
 ??  ?? Ljubisav Stojković bio je neprijatno iznenađen nakon
što je otvorio paket
vidljive naznake novog kursa Nakon prošlogodi­šnjeg protestapo­stale
Ljubisav Stojković bio je neprijatno iznenađen nakon što je otvorio paket vidljive naznake novog kursa Nakon prošlogodi­šnjeg protestapo­stale

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia