Alo!

Vajda vadi Noleta iz kanala!

Trenutno ne postoji konkretan dogovor o daljoj saradnji, ali se već oseća Đokovićeva pozitivna promena

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Brojni fanovi Novaka Đokovića sa radošću su dočekali vest da se u njegov tabor vratio trener Marijan Vajda. Njih dvojica su viđeni u španskoj Marbelji kako zajedno rade na treningu, u sklopu priprema za Monte Karlo (15-22. april).

Međutim, još nije sasvim jasno da li će Vajda ostati uz Novaka cele sezone ili je to samo bila samo „prva pomoć“nakon odlaska Andrea Agasija i Radeka Štepaneka.

Kako saznajemo, Marijan je došao da pomogne Noletu. Trenutno ne postoji konkretan dogovor o daljoj saradnji, a Nole nije razgovarao o dužini trajanja njihovog zajedničko­g rada. Ići će se korak po korak. Vajdina uloga u ovom trenutku je da pruži podršku Đokoviću kroz treninge i pripreme za sezonu na šljaci.

Podsetimo, slovački stručnjak se povukao iz tenisa pre godinu dana kako bi provodio više vremena sa porodicom i ćerkama. Ipak, Vajdi se sviđa to što se ponovo našao na terenu. Uželeo se rada i tenisa uopšte, a kako je ostao u odličnim odnosima sa Noletom, veoma mu je stalo da pritekne u pomoć, posebno sada, kada Novaku, očigledno, ne ide.

Srbin i Slovak, prema izveštajim­a sa lica mesta, ovih dana rade intenzivno i oseća se promena u Novaku i njegova pozitivna energija. Logično, i Noletu prija Vajdino prisustvo, jer mnogi koji poznaju obojicu svedoče da su im odnosi porodični. Novak je u periodu dok je radio sa Vajdom ostvarivao vrhunske rezultate, uostalom, sa njim i starim timom je osvojio i najveći broj trofeja. Ne zaboravlja­mo ni 2011. godinu, kada je Đoković napravio najbolji niz u tenisu svih vremena ostvarivši 41 uzastopnu pobedu na startu sezone…

Andre Agasi i Radek Štepanek su ružna prošlost. Sa njima, jasno je, nije bilo hemije koja je neophodna da se dođe do pobeda, dok je sa Vajdom situacija potpuno drugačija. Što se tiče Borisa Bekera, harizmatič­ni Nemac je za tri klase ozbiljniji trener od Bekera i Štepaneka. Nole je sa Bekerom u timu osvojio 25 trofeja, od čega šest grend slemova. Među njima je i jedini koji je Novaku nedostajao Rolan Garos. Srbin i Nemac su raskinuli saradnju u decembru 2016. godine.

 ??  ?? Kako je dobro videti te opet: Nole
i Vajda
Kako je dobro videti te opet: Nole i Vajda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia