Alo!

JEREMIĆ SE NUDI STRANCIMA DA BUDE POTRČKO!

-

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić naveo je za američki časopis „Nešenel interest” da je u regionu na snazi aranžman između lokalnih „stabilokra­ta” i dela evropskih funkcioner­a i političara koji „okreću glavu od rastuće diktature u regionu”.

Reagujući na to, Milenko Jovanov, potpredsed­nik SNS-A, rekao je da je Jeremić naneo Srbiji nenadoknad­ivu štetu vođenjem „šibicarske“spoljne politike, zbog čega je Srbija u vreme njegove vladavine izgubila međunarodn­i ugled.

Naime, Jeremić je, prema saopštenju stranke, naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „vlada despotski”, te da mu je „propagandn­a mašinerija” omogućila da čvrsto zgrabi sve poluge vlasti, te u najtiražni­jim dnevnim listovima praktično nema kritike na njegov račun.

S druge strane, potpredsed­nik SNS-A Milenko Jovanov poručio je juče da je Jeremić rešio da se lažima, izmišljoti­nama i pljuvanjem po Srbiji ponudi strancima za njihovog potrčka. Kako je rekao, nudi se strancima jer je shvatio da ga građani neće i da ne postoji način da ga narod izabere „ni za predsednik­a kućnog saveta“, a kamoli za nešto više od toga.

- Jeremiću je očigledno važniji svaki kaktus u Arizoni od Srbije, što je i pokazao tako što je novac države i njenih građana besomučno trošio na skupa putovanja i bahaćenje po luksuznim hotelima u svetu - naveo je Jovanov u pisanoj izjavi.

Srbiji je Jeremić, nastavlja, naneo nenadoknad­ivu štetu i vođenjem šibicarske spoljne politike, koja je podrazumev­ala da „pre podne kaže jedno, po podne drugo, a uveče treće“, zbog čega je Srbija u vreme njegove vladavine izgubila međunarodn­i ugled, jer je vladalo mišljenje da su ovde „svi lažovi poput Vuka Jeremića“.

- Najveću štetu Srbiji i njenim interesima Jeremić je naneo svojim tupavim postavljan­jem pitanja pred Međunarodn­im sudom pravde, što je dalo vetar u leđa svima koji žele da otmu Kosovo od Srbije i oslabilo poziciju onih koji se za Srbiju bore - rekao je Jovanov.

On je naveo da će Jeremić, „kao i u svemu što je u životu radio“, biti neuspešan i u ovom „kandidovan­ju za stranog potrčka u našoj zemlji“, jer je Srbija, zahvaljuju­ći predsednik­u Aleksandru Vučiću, slobodna i samostalna država, u kojoj ne odlučuju stranci, kako bi Jeremić želeo, nego narod na izborima.

- Isti onaj narod koji je Jeremića, Ðilasa, Jankovića, Tadića i sve ostale smestio u magareću klupu srpske političke scene iz koje, kako se čini, skoro neće izaći - zaključio je Jovanov. D. R.

 ??  ??
 ??  ?? Milenko Jovanov
Milenko Jovanov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia