Alo!

Nisam kriva, satanizova­na sam u medijima

-

sud svoju odluku doneti na osnovu činjenica, a ne pod pritiskom - rekla je Rebrača i naglasila da je sva novčana sredstva trošila jedino i isključivo za potrebe fonda.

Momčilo Bulatović, Rebračin branilac, zatražio je juče oslobađaju­ću presudu, navodeći da optužnica protiv Rebrače nije pravno niti činjenično održiva.

- Na teret joj se stavlja krivično delo iz korpusa krivičnih dela iz privrede. Katarina nije privrednik i ona ne može za to da odgovara - rekao je Bulatović.

Branilac je takođe istakao da je ovaj proces bio pod pritiskom javnosti i da je vođena medijska hajka.

- Posle izlaganja tužioca očekivao sam da se Katarini Rebrači izrekne mera streljanja. Kao da je ona najveći zločinac koji se pojavio na ovim prostorima. Ovaj postupak traje osam godina u magli, gde se iskrivljuj­u činjenice. Tražim oslobađaju­ću presudu, jer će se jedino tako pokazati da u ovoj zemlji postoji nezavisno i samostalno pravosuđe - zaključio je Rebračin advokat.

I odbrana optuženih Slađane Mironije i Mirjane Hristić tražila je oslobađaju­će presude, smatrajući da njih dve nisu pomogle Rebrači da protivprav­no prisvoji novac iz dobrotvorn­og fonda, dok je tužilac rekao da optuženima treba osuditi po zakonu.

- Tokom postupka dokazano je da su optužene počinile krivična dela koja su im stavljena na teret rekla je zamenik tužioca. M. I.

Advokat Momčilo Bulatović tražio da manekenku oslobode i naveo da je posle izlaganja tužioca očekivao

da će joj izreći „meru streljanja“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia