Alo!

Mladićima preti doživotna robija?

-

Grčko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv sedmorice Srba za ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (23), koje se desilo u julu 2017. na grčkom ostrvu Zakintos, i zatražilo da se optuženi osude na najstrožu kaznu - na doživotnu robiju!

U grčkom pritvoru se već devet meseci nalaze Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (34), Miloš Senić (26) i Miloš Ilić (19), dok su Nenad Jovanović i Siniša Petrović pušteni, uz kauciju, da se brane sa slobode.

Vest da srpskim mladićima preti doživotna robija šokirala je javnost u Srbiji, kao i roditelje maldića, koji su juče hitno otputovali u Grčku.

- Krenuli smo za Grčku da vidimo šta se dešava! Izgleda da je neko lupio tu vest o doživotnoj robiji, pošto se uopšte ne navodi ko se za šta tereti. Zna se ko je njega ubio, ko je dao bokser i ostalo. Ceo Zakintos to zna - rekao nam je juče uspaničeno Ranko Ilić, otac Miloša Ilića, u kratkom telefonsko­m razgovoru.

Grčki mediji su preneli da je istraga o ubistvu Hendersona završena i da je utvrđeno da je on „napadnut da bi bio ubijen“.

- Optužnicom je obuhvaćeno devet mladića. Među njima su sedmorica Srba, Grk i Bosanac izengleske. Šestorici aktera kobne tuče sudiće se za ubistvo bez predumišlj­aja. Jednom mladiću se na teret stavlja krivično delo direktnog saučesništ­va u ubistvu bez predumišlj­aja, dok se preostala dvojica terete za pokušaj ubistva - prenose mediji.

Grčki mediji navode da je ustanovlje­no da je Amerikanac ubijen za 11 sekundi, i to udarcem u glavu bokserom.

- Iako je mladić bio u nesvesti, nastavili su da ga udaraju nesmanjeno­m žestinom. Na kraju je usledilo iživljavan­je nad već mrtvim telom i batinanje, sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac, koji do sada nije identifiko­van. Henderson je zadobio više od 20 udaraca nogom u glavu - piše, navodno, u optužnici.

Zora Dobričanin Nikodinovi­ć, branilac dvojice Srba, potvrdila je da je optužnica podignuta. Ona kaže da je u toku prevod na srpski i da zbog toga još nije dobila optužnicu.

- Moji branjenici su mlađi punoletnic­i. S obzirom na to, čak i kada bi se radilo o krivičnom delu za koje su optuženi, oni ne bi mogli da budu osuđeni na doživotni zatvor - tvrdi advokat. M. Ivanov

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia