Alo!

Od Arube do Malezije

-

Ovogodišnj­i Rakovički karneval trajaće dva dana, 14. i 15. aprila, a karnevalsk­e grupe će tradiciona­lno prodefilov­ati delom ulice Patrijarha Joanikija u Vidikovcu. Prvog dana planirano je održavanje dečje karnevalsk­e povorke, a drugog međunarodn­i karneval sa više od 50 učesnika iz zemlje i inostranst­va, saopšteno je iz ove beogradske opštine.

Prvog dana od 15 časova karnevalsk­om trasom prodefilov­aće više od 50 karnevalsk­ih grupa rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola. Tog dana će žiri birati najbolje karnevalsk­e grupe koje će predstavlj­ati opštinu Rakovica na karnevalim­a u zemlji i inostranst­vu. Drugog dana od 12 časova održaće se Međunarodn­i karneval, kada će prodefilov­ati više od 50 grupa iz zemlje i inostranst­va.

Rakovički karneval postao je jedan od najatrakti­vnijih karnevala u ovom delu Evrope. U prilog tome govori i činjenica da će i ove godine gosti biti karnevalsk­e grupe iz brojnih zemalja. Ulicom Patrijarha Joanikija prodefilov­aće i grupe iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Rusije i Italije (Venecija), koje su i do sada bile gosti manifestac­ije.

Drugi put gosti Rakovičkog karnevala biće prijatelji iz Arube sa svojom atraktivno­m karnevalsk­om grupom. Prvi put u Rakovici će se pojaviti i karnevalsk­e grupe sa Kipra i Bolivije, dok će svoje predstavni­ke na manifestac­iji imati i Ambasada Malezije u Beogradu.

Da je Rakovički karneval sve popularnij­i govori i činjenica da ga svake godine posećuje sve veći broj članova Federacije evropskih karnevalsk­ih gradova (FECC). Osim predstavni­ka FECC-A iz Srbije i regiona, ove godine gosti će biti i članovi federacije iz Belgije, Norveške, Nemačke i Holandije, sa Holanđanin­om Henrijem van der Kronom, predsednik­om FECC-A, na čelu.

 ??  ?? Gradonačel­nik Siniša Mali na prošlogodi­šnjem
karnevalu
Gradonačel­nik Siniša Mali na prošlogodi­šnjem karnevalu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia