Alo!

Julija izašla iz bolnice, svi čekaju da progovori!

- Piše: V. NESTOROVIĆ veljko.nestorovic@alo.rs

Od njih je sve počelo! Nakon što su 4. marta nervnim agensom otrovani kontrašpij­un Sergej i njegova ćerka Julija Skripalj, otpočeo je žestok diplomatsk­i rat između zapadnih sila, predvođeni­h SAD i Velikom Britanijom, s jedne strane i Rusije s druge strane, a sada je, nakon više od mesec dana drame, Julija puštena na kućno lečenje.

Kako je naveo Bi-bi-si, ona se nalazi „na bezbednoj lokaciji“, a Kristin Blanšard, direktorka bolnice u Solzeberij­u, potvrdila je navode britanskih medija da je Julija Skripalj (33) otpuštena iz te zdravstven­e institucij­e.

- Oba pacijenta su izuzetno dobro reagovala na terapiju koju smo im prepisali, ali su u različitim fazama oporavka - rekla je Blanšardov­a.

Direktorka bolnice navela je i da oporavak Sergeja Skripalja takođe napreduje i ponovila da on više nije u kritičnom stanju.

- Iako se oporavlja sporije nego Julija, nadamo se da će i on uskoro moći da napusti bolnicu - rekla je ona. Istovremen­o, ruska ambasada u Londonu zatražila je od Velike Britanije da što pre dostavi dokaze da se prema Juliji Skripalj postupa u skladu s njenom slobodnom voljom.

Podsećanja radi, Britanija je optužila rusku vladu da je organizova­la napad na porodicu Skripalj vojnim nervnim agensom, dok Moskva negira bilo kakvu umešanost u incident, koji je doveo do zategnutos­ti u odnosima Rusije sa Zapadom.

Sergej i Julija Skripalj nađeni su 4. marta u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u južnom engleskom gradu Solzberiju, nakon čega su nedeljama bili u kritičnom stanju.

„Za sada je smeštena na bezbednoj lokaciji“,

preneo Bi-bi-si

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia