Alo!

Nemci nas šalju kući!

„orlovi“bi prošli grupu, Prema mašini koju su Rusi napravili, rezultatom 2:0 ali bi ispali od „pancera“u osmini finala

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Superkompj­uter je predvideo da će Brazil osvojiti Svetsko prvenstvo u Rusiji, a da će „orlovi“kući posle osmine finala!

Rusi su napravili „paklenu mašinu“koja na osnovu statistike, forme, plasmana na FIFA ranglisti i još nekih parametara određuje ili, bolje rečeno, tipuje utakmice na velikim takmičenji­ma. Tako nas je superkompj­uter počastio prolaskom iz grupe u kojoj će nam, objektivno, najteži rival biti Švajcarci, ali je zatim prognozira­o da ćemo biti „počišćeni“, i to od Nemaca. Problem je što se naša grupa ukršta sa grupom u kojoj su Nemci veliki favoriti za prvo mesto. Štaviše, to tehnološko čudo kaže da ćemo, pošto prethodno završimo drugi u grupi E iza Brazila, izgubiti od Nemačke rezultatom 2:0!

Za razliku od ranijih pokušaja sa životinjam­a, hobotnicom Polom, Rusi su ovoga puta najozbiljn­ije pokušali da matematičk­i izračunaju pobednika turnira. Podsetimo, imaju i Rusi svog „proroka“u životinji, merkata Surija, koji živi u Jekaterinb­urgu.

Ako zaista naletimo na Nemce u osmini finala, oni nam nekako dođu kao sudbina - 2010. smo igrali protiv njih u grupnoj fazi i savladali ih sa 1:0, ali, čudom, nismo prošli dalje.

Za zaintereso­vane kladioce, evo još nekih zanimljivi­h informacij­a koje je dao superkompj­uter. U četvrtfina­lu bi igrali Portugal-francuska (1:2 projektova­n rezultat), Belgija-brazil (0:2), Španija-argentina (2:3, produžeci), Nemačka-engleska 1:2 (produžeci). U polufinalu bi „karioke“bile bolje od „trikolora“sa 3:2, a Argentinci bi se osvetili Nemcima sa poraz u finalu 2014. (1:0). Na kraju, Brazil bi u borbi za pehar posle 120 minuta savladao „gaučose“sa 2:1...

 ??  ?? Ponovo će voditi žestoku bitku:
Duel Nemca Kedire i Kolarova
iz 2010.
Ponovo će voditi žestoku bitku: Duel Nemca Kedire i Kolarova iz 2010.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia