Alo!

Spoj ležernosti i SEKSEPILA

Sunčanožut­a je pun pogodak, kao i koralnocrv­ena, lila, zelena

-

Haljine su sasvim sigurno omiljeni modni komad svake žene i složićete se da ih nikad nemamo dovoljno. Uvek bi valjala još jedna, pa još jedna, pa još jedna i tako u nedogled. Već sam pominjala da se model košulje-haljine izdvojio kao veoma aktuelan, ali hajde da se preciznije pozabavimo tom temom.

Taj model haljine predstavlj­a savršen spoj ležernosti, ženstvenos­ti, otmenosti i seksepila, drugim rečima, čini kompletan utisak koji mi žene želimo da ostavimo svojim odevanjem.

Pojas

Mali trik koji prati svaku od tih haljina jeste pojas oko struka, bilo napravljen od istog materijala, sa šnalom ili na vezivanje, bilo napravljen u vidu čvrstog pojasa ili kaiša. Ukoliko je na haljini samo improvizov­an struk u vidu cigovanja, slobodno uzmite svoj omiljeni kaiš i opašite haljinu, to je baš šik.

Rukavi

Glavni detalj koji definiše takav model mogu biti upravo rukavi. Puf-rukavi različitih dužina su totalno kul, ali i ravni, zvonasti rukavi, rukavi sa karnerićim­a, sa pertlicama... Kada birate taj model, obratite pažnju koji vam rukav najbolje stoji u odnosu na debljinu ruke i širinu ramena.

Džepovi

Ukoliko je gornji deo haljine urađen poput klasične košulje sa kragnom i džepovima na grudima, kosi skriveni džepovi na suknji idealno su rešenje. A ukoliko je gornji deo napravljen bez džepova, onda četvrtasti vrećasti džepovi na suknji izgledaju vrlo šik.

Boja i materijal

Ako birate model od laganijih materijala, kao što su muslin ili lepršava svila, idealno je da bude jednobojna ili u nekom prolećnom desenu. Bogat kolorit koji su ponudili dizajneri sa svetskih modnih pista znači da ne možete pogrešiti sa bojom. Sunčanožut­a je pun pogodak, ali i koralnocrv­ena, lila, zelena, ma sve! Budite smele i slobodne u izboru.

Idu uz sve

Ovakvu haljinu nosite i sa patikama, tenisicama ili starkama, ali i sa baletankam­a, sandalama na štiklu sa onim retro kaišićem oko zgloba. Midi-dužina 7/8 veoma je aktuelna i moja preporuka je da pogledate na internetu kako je Sara Džesika Parker slavno nosila te dužine u ulozi Keri Bredšo u seriji „Seks i grad“. Pronaći ćete inspiracij­u u njenoj ženstvenoj energiji i tananom stilu koji je njen lik negovao u seriji.

Budite i ovog proleća moderne, divne i pune energije i nikada ne zaboravite da vi nosite haljinu, a ne ona vas.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia