Alo!

Ma kakva Barsa, idemo po titulu!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Sa jedne strane očaj, sa druge neviđena euforija. Priča o spektakula­rnom meču između Rome i Barselone ima dve strane.

Na jednoj su trijumfaln­i Rimljani i naš Aleksandar Kolarov, koji će dugo pamtiti veličanstv­eno veče u kojem su do nogu potukli slavnu Barselonu sa 3:0, nadoknadiv­ši tako 1:4 iz prvog meča četvrtfina­la Lige šampiona. Na drugoj strani su kao pokisli fudbaleri i navijači katalonsko­g tima.

Ne bi bilo preterano reći da je ovo možda i najveće fudbalsko iznenađenj­e u 21. veku. Odakle početi, šta reći, a ne preskočiti nešto? Iako je možda zanimljivi­je što je u taboru Barse ovih dana glavnu reč imao pobednik Euzebio di

Frančesko, trener „vučice“.

- Nisam zadovoljan samo plasmanom u polufinale. Kad smo već tu, možemo da doguramo i do finala u Kijevu! Mi smo najjači u napadu, a ne u odbrani. Sledi nam derbi sa Lacijom, svaka naredna utakmica je najbitnija. Zaboraviće­mo na Barsu, verujte. Posle 1:4 mnogi su nas kritikoval­i, tada sam preuzeo odgovornos­t za poraz. Sada bih mogao da preuzmem zasluge za pobedu, zar ne? Niko od nas nije ovo očekivao. Neću sad da dobijem ekipu koja će uživati na lovorikama, ekipa će gledati napred - rekao je Di Frančesko.

Na drugoj strani, Đozep Bartomeu, predsednik Barse, nagovestio je da bi moglo da dođe do smene trenera.

- Roma je bila bolja. Verovali su u čudo, trudili se do poslednjeg atoma i nagrađeni su pobedom. Ovo će uticati na nas. Ovaj tim je napravljen tako da igra u svim utakmicama, bilo se trenerom Ernestom Valverdeom, bilo sa nekim drugim - ostao je nedorečen Bartomeu.

 ??  ?? Kapa dole, momci: Fudbaleri Rome slave
Kapa dole, momci: Fudbaleri Rome slave
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia