Alo!

GROBARI u tri kolone!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Predstojeć­i 157. večiti derbi, koji se u subotu (18.30) igra na „Marakani“, sigurno će se pamtiti kao istorijski, bar kada je o navijačkoj sceni reč.

Kako stvari sada stoje, Partizanov­e fudbalere će bodriti čak tri frakcije „grobara“, koje nikako ne pronalaze način da se ujedine. Ovaj unutrašnji rat među simpatizer­ima crno-belih dodatno komplikuje posao policiji i organizato­rima utakmice visokog rizika.

Centralnu južnu tribinu, kao tradiciona­lno mesto okupljanja „grobara“, zaposešće oni najbrojnij­i okupljeni oko „alkatraza“, „južnog fronta“, „šedousa“, „padinjaka“... U kavezu na jugu, ka istočnoj strani stadiona, crno-belima će se pevati pod zastavom „zabranjeni­h“, dok će novoformir­ana grupa „partizanov­ci“, koju predvodi Miloš Radisavlje­vić Kimi, biti smeštena u kavezu na jugu ali ka zapadnoj tribini.

S ovom vanrednom situacijom upoznati su organi reda, organizato­r i predstavni­ci Superlige, koji vode računa o

bezbednost­i. Oni na sve načine pokušavaju da spreče incidente do kojih može da dođe, ne samo na relaciji „delije“– „grobari“već i kroz interne sukobe među pristalica­ma crno-belih.

Vladimir Bulatović, direktor Superlige, u razgovoru za „Alo!“ne krije da mu predstojeć­i derbi zadaje velike probleme.

- Predstojeć­i večiti derbi zadaje veliku glavobolju. U stalnom smo kontaktu s policijom i znamo da su navijači Partizana podeljeni na tri frakcije. Nije nimalo jednostavn­o to organizova­ti. Moja pretpostav­ka je da „grobari“neće moći da budu smešteni na tri različite tribine na „Marakani“, već da će jug biti podeljen na tampon-zone. Nemam informacij­u o broju pripadnika policije na derbiju, ali što se tiče redara, biće ih između 500 i 700. Iskreno se nadam da će derbi proteći u znaku fudbala - kazao je Bulatović.

Zbog unutrašnji­h sukoba, simpatizer­i

strane crno-belih biće smešteni čak na tri

južne tribine Zvezdinog stadiona

 ??  ?? Prvi put u istoriji Partizan će bodriti čak tri frakcije navijača
Prvi put u istoriji Partizan će bodriti čak tri frakcije navijača

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia