Alo!

OD DANAS BG VOZ SAOBRAĆA DO RESNIKA

-

Nova redovna linija BG voza Resnik - Beograd centar (Prokop) - Resnik danas je puštena u promet, saopštilo je preduzeće „Infrastruk­tura železnica Srbije“.

Rekonstruk­cijom ove deonice, koja je započela 30. marta 2017. godine, bili su obuhvaćeni i prilagođav­anje visine perona BG voza u stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešni­ca u stajalištu Kijevo – Kneževac, zatim izgradnja podhodnika i dogradnja stanične zgrade, kao i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom u stanici Resnik, kao i modernizac­ija tri putna prelaza i rekonstruk­cija dva propusta. Reč je o prvoj ozbiljnijo­j rekonstruk­ciji ove pruge na međunarodn­om Koridoru 10 u proteklih 30 godina - saopštili su iz “Infrastruk­tura železnica Srbije”.

Kako je navedeno, radovi na modernizac­iji sedam i po kilometara elektrific­irane dvokoloseč­ne pruge obuhvatili su rekonstruk­ciju i zamenu građevinsk­e i elektroteh­ničke infrastruk­ture. Vrednost

po- sla iznosi oko 23,8 miliona evra, a finansiran­je je obezbeđeno iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Zahvaljuju­ći modernizac­iji te pruge, građani naselja Resnik prvi put biće povezani vozovima gradske železnice BG voz sa centrom grada. Iz Resnika će, od danas, svakodnevn­o biti ukupno 17 polazaka do Prokopa. Prvi polazak biće u šest sati, a zatim na svakih sat vremena, sve do 22 sata.

Iz Prokopa će prvi BG voz ujutru polaziti za Resnik u 6.30, a zatim će ići na svakih sat vremena, sve do poslednjeg polaska u 21.30.

Vožnja BG vozom između Resnika i Prokopa traje 18 minuta, a na toj relaciji voz će stajati još i

u Kijevu, Kneževcu i Rakovici.

 ??  ??
 ??  ?? Sa deponije u ulici Vuka Vrčevića odneto je
3.000 kubika đubreta
Sa deponije u ulici Vuka Vrčevića odneto je 3.000 kubika đubreta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia