Alo!

Naš fudbal je odavno u k...

-

Da nije tužno, bilo bi... Ne, ipak je samo tužno. Nasilje na poslednjem derbiju izazvao je džinovski falus od balona. Letele su baklje, pucale glave i još jednom umesto konfeta na stolicama nakon onoga što bi trebalo da bude najveći praznik fudbala, narednog dana čišćena je krv.

Poređenja radi, na derbiju je bilo više povređenih nego u napadu SAD i koalicije raketama na Siriju. A što se tiče našeg fudbala, on je odavno u k...u i to nije ništa novo. Da se razumemo, ne pričamo o kvalitetu fudbala, jer ko nije zadovoljan ove sezone rezultatim­a Crvene zvezde, Partizana i reprezenta­cije, onda s tobom osobom zaista nešto nije u redu. Takvi ljudi jednostavn­o samo vole da mrze i ništa ih ne bi moglo zadovoljit­i.

Ovde se radi o ratu među navijačima, međusobnim obračunima, obračunima između suparnički­h frakcija... Da se ne lažemo, toga ima svuda po Evropi, ali ruku na srce, van stadiona. To je praktično nemoguće sprečiti. Međutim, kada je o stadionima reč, Srbija je verovatno poslednja zemlja u Evropi gde po pravilu na svakom derbiju unutar fudbalskog objekta možete videti takve scene.

Dakle, s jedne strane imamo jedno 1.000 kamera, nove superzakon­e, policiju, Žandarmeri­ju... A s druge momke s kaiševima i bakljama u rukama, a scenario je uvek isti. I hajde onda, povedite decu na zapadnu ili istočnu tribinu. Ili još bolje, dajte da te momke s kaiševima s kopčama uvedemo u svoje oružane snage. Vidite da im niko ništa ne može.

Molim vas, zaustavite ludilo što pre. Pokažite da je država jača od huligana. Inače odosmo svi u k..., ne samo fudbal.

 ??  ?? Veljko Nestorović urednik
Veljko Nestorović urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia