Alo!

Sramno je tući žene, a još sramnije to opravdavat­i!

- Piše: D. RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Političark­e pružile podršku pop pevačici! Ministarke Nela Kuburović i Zorana Mihajlović i koordinato­rka „Sigurne kuće“Vesna Stanojević oštro su osudile nasilje nad Natašom Bekvalac, koja je završila u Urgentnom centru nakon što ju je pretukao suprug Luka Lazukić.

Nažalost, i kod ovog slučaja, kao i mnogo puta do sada, društvene mreže bile su prepune ružnih komentara na račun pevačice koja je bila žrtva nasilja. Dame sa političke scene osudile su i ove komentare i poručile da su sramni.

Ministarka pravde Nela Kuburović kazala je za „Alo!” da nijedna žena ne sme da trpi nasilje bilo kojeg oblika, a posebno ne fizičko zlostavlja­nje.

- Sramni su komentari koje može neko dati da bi opravdao bilo čije nasilje nad ženom, detetom ili starijom osobom. Ne postoji ni jedno jedino opravdanje, niti izgovor da se muškarac fizički obračunava sa ženom. Zato, ponovo apelujem da svi koji primete nasilje ili vide da do nasilja može da dođe, prijave ga i pomognu da kao društvo u celini utičemo da se broj smrtnih ishoda i uopšte broj slučajeva nasilja smanje na najmanju moguću meru - poručila je ona.

Zorana Mihajlović, potpredsed­nica Vlade i predsednic­a Koordinaci­onog tela za rodnu ravnopravn­ost, poručila je za „Alo!” da ne postoji osoba ili situacija koja sme da bude opravdanje za bilo koji vid nasilja.

- Ako ste pevačica, dozvoljeno je, a ako ste lekar, nije?! Sramota. Niko nikoga ne sme da tuče. U svetu je svaka treća žena pretrpela neki vid nasilja. Kao društvo treba da se borimo protiv toga - rekla je ona.

Vesna Stanojević, koordinato­rka „Sigurne kuće“, kazala je za „Alo!” da je vrlo dobro što je pop pevačica prijavila nasilje.

- Meni je

ovo strašan slučaj. Ovo govori ono što sam milion puta ponovila, a to je da svaka žena može da postane žrtva nasilja, bez obzira na to što većina verovatno misli: „A meni ne može niko ništa, ja bih ovo ili ono”. Ona je stvarno žrtva nasilja, i to baš teškog. Mnogo mi je žao. Ona se nedavno i porodila, a to samo govori u prilog tome da nasilnici nemaju nikakvu zadršku kada ispoljavaj­u svoju agresiju - objasnila je ona.

Komentariš­ući veliki broj uvreda i negativnih komentara koji se pojavio na društvenim mrežama na račun pevačice, Stonejviće­va je poručila da nema reči za ljude koji to pišu.

- Volela bih da oni koji sve to pišu razmisle kako bi se ponašali da je reč o njihovoj ćerki, sestri ili majci. Da li bi tako reagovali? Te loše komentare na račun žena naći ćete u svakoj drugoj situaciji koja se desi - rekla je ona.

 ??  ?? Nela Kuburović
Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović
Žrtva porodičnog nasilja: Nataša Bekvalac
Vesna Stanojević
Nela Kuburović Zorana Mihajlović Zorana Mihajlović Žrtva porodičnog nasilja: Nataša Bekvalac Vesna Stanojević
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia