Alo!

OBOREN REKORD po broju učesnika

-

Velika gužva bila je juče ispred ulaza u Palatu „Beograd“. Svi su se okupili s istim ciljem - da pretrče 550 stepenika i da osvoje najvišu zgradu u prestonici. Takmičili su se vatrogasci, seniori, seniorke, veterani i veteranke, a ove godine oboren je i rekord po broju učesnika.

Neki od njih, kao Nebojša Đukanović, trčali su prvi put.

- Ovo se razlikuje od svih trka! Sam si na stepenicam­a i gubi se dah već posle petog sprata, a ima ih 22. Zbog toga, osećaj je nazamisliv kada stigneš na cilj i vidiš sve te ljude koji te razumeju i osećaju se isto kao i ti - rekao nam Nebojša.

Trku su otvorili vatrogasci, koji se nadmeću osmu godinu zaredom. U punoj opremi, sa teškim čizmama i vatrogasni­m kacigama, takmičila su se 24 para, a pobedu su odneli Vlatko Ristić i Milan Mijatović, koji su do cilja stigli za tri minuta i 43 sekunde. Kako kažu za „Alo!“, pobedu im je doneo timski duh.

- Naš posao je takav da moramo uvek da budemo fizički spremni. Nažalost, nije nam strano trčanje uz stepenice zbog mnogih intervenci­ja koje imamo po gradu. Ove godine uspeli smo da budemo najbrži, a prošle godine nam je izmakla pobeda zbog nekoliko desetinki - rekao nam je Vlatko Ristić, komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Borča.

Nakon vatrogasac­a, predstavil­i su se seniori, seniorke, veterani i veteranke. Aleksandar Simić, direktor trke i urednik sportskog programa RTV Studio B, kaže da je veoma ponosan na postojanje ove jedinstven­u trke i da ga raduje rekordan broj prijavljen­ih učesnika.

- Iz godine u godinu trka dobija na masovnosti i kvalitetu. Ljudi se dobro zabavljaju i bitno je da se glavna poruka tu, a to je da se treba baviti sportom i živeti zdravim životom - rekao je za „Alo!“Aleksandar Simić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia