Alo!

„Delije“i „grobari“opravdali zao imidž!

Da su navijači Britanski „San“ironično konstatuje večitih rivala položili ispit, jer nisu preskočili ni ovaj derbi, a da se žestoko ne potuku

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Hajde što je nama postalo normalno da na svakom derbiju dođe do velikih nereda na tribinama, nego što je i u svetskim medijima to postao glavni izveštaj sa najveće srpske utakmice, umesto fudbala.

Brojni evropski mediji zgroženi su incidentim­a koji su izbili na „Marakani“tokom meča između Crvene zvezde i Partizana. Tako se britanski „San“bavio isključivo neredima, tek usput pomenuvši činjenicu da je Zvezda napravila velikih plus devet u odnosu na komšije, skoro obezbedivš­i titulu.

Uz ironičan naslov „Položili ispit: Navijači Zvezde i Partizana se žestoko potukli na stadionu“, Englezi pišu da je došlo do nereda, zbog čega je utakmica bila pet minuta prekinuta.

- Neverovatn­e scene pokazuju kako se navijači zaleću jedni na druge, pre nego što su lomili stolice i gađali se međusobno. Igrači su bili primorani da napuste igralište, dok se situacija nije dovela pod kontrolu, a u tuči su korišćene i baklje. Ali, to nije bio jedini zanimljiv detalj na meču - Crvena zvezda je pobedila i znatno se približila tituli. Dvojica igrača isključena su u finišu kada je izbila tuča na terenu jer je Partizanu dodeljen penal u finišu utakmice - navodi se u tekstu „Sana“.

Ali ni to nije bio kraj priče o divljanju.

- To što su se igrači zakačili na terenu nije uopšte nateralo navijače da se uzbude, s obzirom na šokantne scene nasilja koje su prethodno viđene na tribinama. Roditelji sa malom decom morali su da beže od pobesnele rulje. Ovaj meč je poznat u Evropi po izlivima nasilja, a oba trenera su žestoko osudila nasilje - dodao je autor teksta.

 ??  ??
 ??  ?? U tučama je povređeno najmanje 11 osoba
U tučama je povređeno najmanje 11 osoba
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia