Alo!

Rikardova trka života!

kruga pa u Zahvaljuju­ći mekim gumama, od 37. sa šestog narednih devet, Australija­nac stigao u sezoni mesta na poziciju lidera, za prvu pobedu

- Piše: Ž. SAMARDŽIJA redakcija@alo.rs

Danijel Rikardo je Red Bulu doneo prvu pobedu u sezoni u trci za Veliku nagradu Kine u Šangaju, zahvaljuju­ći odličnom razmišljan­ju njegovog tima u trenucima kada je na stazi bilo vozilo bezbednost­i!

Dobar start je imao Raikonen i u trenutku je delovalo kao da će preuzeti prvo mesto, međutim, on je u duelu sa Fetelom izgubio tempo i to je iskoristio Botas koji ga je obišao za drugo mesto. Odlično je krenuo Ferštapen, koji je maksimalno koristio svoje ultrameke gume na startu i obišao je prvo Hamiltona, a potom i Raikonena, došavši do trećeg mesta. U tom trenutku Rikardo nije bio ni blizu vrha.

U 30. krugu videli smo čudan incident između dva vozača Toro Roso, u kojem je Gesli prekasno kočio i udario u Hartlija u ukosnici na kraju zadnjeg pravca, prenosi „f1-serbia.com“. Zbog njih je na stazi ostalo dosta krhotina i direkcija trke morala je u tim trenucima na stazu izvesti vozilo bezbednost­i. Vozači Red Bula su odmah reagovali i u idealnom trenutku prešli na sveže meke gume. Ferštappen je izašao na četvrto mesto iza Hamiltona, dok je Rikardo pao na šesto iza Raikonena.

Od 37. kruga kreće majstorija Rikarda koji je iskoristio svoje meke gume i obišao Raikonena za peto mesto, a samo krug kasnije našao se

na četvrtom, nakon što je u duelu između Hamiltona i

Verstappen­a Holanđanin izvukao deblji kraj, pošto je malo izleteo sa staze.

Rikardo je konačno u

46. krugu preuzeo prvo mesto od Botasa i držao je tu poziciju do kraja.

Štaviše, Australija­nac je u cilju imao skoro devet sekundi prednosti nad Botasom, koji je bio svega sedam desetinki ispred Raikonena. Hamilton je nasledio četvrto mesto od Ferštapena zbog kazne koju je imao Holanđanin, dok je Hilkenberg bio šesti.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia