Alo!

NE IDEM NA SASTANKE ZBOG ŠNICLE!

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je međunarodn­a zajednica na strani Prištine, da je naše da se borimo i guramo naše interese na Kosovu, ali i da vodimo računa da očuvamo nacionalni korpus, da ne postanemo Hazari.

- Građani treba da znaju da kada god neko od Srba bude izubijan na KIM iz međunarodn­e zajednice pozivaju sve na odgovornos­t, da se to stalno ponavlja i da je to jezik koji koriste, jer su na strani Prištine i tu nema neke filozofije - rekao je on i dodao da je politika ta da nikada i nigde ne kažu da je Beograd u pravu.

- Protiv Srbije imamo mnogo snažnih faktora, tako da moramo da se borimo za što veću naklonost kod nekih važnih u Evropi i svetu. Zato je moja politika - teraj, guraj, bori se za svoju zemlju i nadam se da to ljudi vide - rekao je Vučić, te upitao:

- Mislite da mi ne bi bilo lakše da se dodvoravam zapadnim emisarima, kao što su oni radili. Oni me, međutim, poštuju jer predstavlj­am autentičnu srpsku politiku i veoma sam zabrinut, jer smo nacija u propadanju, zbog čega sam zamolio građane da razumeju da nam je otadžbina u opasnosti rekao je predsednik i dodao da Srbija nije velika sila, te da mora da razgovara sa svima.

On se osvrnuo na optužbe protivnika da „glumi žrtvu” jer „ne spava i ne jede” na sastancima sa zvaničnici­ma, rekavši da ne ide na razgovore da bi ručao, već da bi se borio za interese Srbije.

- Borim se da iskoristim svaki trenutak za Srbiju, a ne da jedem šniclu. Nisam mučenik, ali naravno da imam tremu, jer je ne predstavlj­am sebe, već celu državu. Uoči sastanka sa Angelom Merkel nisam spavao jer sam odgovoran čovek rekao je Vučić za TV „Pink“i naveo da nemačka kancelarka vidi koliko je on zabrinut i da ga razume.

- Nisam se smejao otkada se dogodilo ono sa Ðurićem. Ne mogu da se smejem, jer znam koliko smo blizu bili opšteg sukoba, to je bilo pitanje napada na sever KIM - rekao je on i podvukao da se plaši za srpski narod koji živi na KIM. E. A.

 ??  ?? Loš apetit zbog Kosova: Aleksandar
Vučić
Loš apetit zbog Kosova: Aleksandar Vučić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia