Alo!

Radikal hteo da zadavi Kenu

-

Drama u Skupštini Srbije! Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj zapretio da će svakom ko ga nazove ratnim zločincem razbiti njušku, poslanica DS-A Aleksandra Jerkov zahtevala je od predsednic­e parlamenta da Šešelju oduzme mandat. Nju je podržao njen kolega iz poslaničke klupe Radoslav Milojićić Kena, a onda su radikali uzvratili udarac.

- Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle srede osuđen na kaznu zatvoru u trajanju od 10 godina, tom čoveku po zakonu nije mesto u Skupštini. Sramota je da osuđeni ratni zločinac predstavlj­a građane Srbije - rekla je Aleksandra Jerkov.

Ponavljaju­ći da je Šešelj rekao da će „razbiti nos“svakom ko ga nazove „ratnim zločincem“, poslanica Jerkov kazala je da ga DS tako zove i pozvala ga, ako krene da razbija noseve, počne od nje. - Evo može od mene prve da krene - poručila je ona.

Nakon podrške koju joj je dao Milojićić, on kaže za „Alo!“da je doživeo od radikala pravu torturu.

- Koleginica Jerkov i ja smo dobili pretnje od čitavog poslaničko­g kluba SRS-A. Naravno, nismo ih se plašili devedeseti­h, a ne plašimo ih se ni sada. Mislim da je skandalozn­a pretnja koju je Šešelj izrekao Tomislavu Žigmanovu i predsednik­u LSV-A Nenadu Čanku. Ne plašimo se ni Šešelja ni njegovih satelita - kazao je.

Radikali, s druge strane, ne poriču da su pretili.

- Ma zadavio bih tog Kenu kao kokošku da sam ga uhvatio! On za Šešelja tako da priča, za čoveka koji je 12 godina robijao za Srbiju i koji je iz Haga izašao čist kao suza! Nego, nema Kene, pobegao je, ali videće on kada se vrati - kazao je poslanik SRS-A Filip Stojanović.

 ??  ?? Radoslav Milojičić
Kena
Radoslav Milojičić Kena
 ??  ?? Filip Stojanović
Filip Stojanović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia