Alo!

Bio prgav i bezobrazan

- Piše: M. OBADIĆ redakcija@alo.rs

Blagoje Bratić (61,) koji je ubio Radu Đukić (50) hicem u glavu kada je odbila da se uda za njega, a potom presudio i sebi pucnjem u grudi, živeo je u potpunoj ilegali, jer ga je inspekcija rada bukvalno opsedala.

Zločin se dogodio u ponedeljak, oko tri ujutro, u Bratićevoj kući u ulici Veljka Vlahovića 31 u Kuli, a radnice, kada su došle na posao, zatekle su stravičan prizor.

Hercegovac Bratić je pre tri godine u Kuli otvorio fabriku za proizvodnj­u papirnih vreća. Prema rečima komšija, on je iz rodnog kraja preneo svu mehanizaci­ju i zaposlio pet žena u pogonu, koji smestio u dvorištu pored kuće i opasao ga visokom metalnom kapijom.

- Firmu je dugo vremena držao na divlje, a čuli smo da je navodno bio u velikim dugovima. Svi su bili ljuti što je fabrika pravila veliku buku, dan-noć, pošto se radilo u dve smene. Zbog toga smo i sami više puta zvali inspekciju i tražili da reši ovaj problem. Fabrika nije imala nikakvu oznaku, niti tablu sa nazivom. Bila je uvučena

u dvorište i samo se po Naizgled povučen i

zatvoren, Blagoje Bratić je u kratkom

kontaktu sa komšijama zapamćen

kao prilično prgava osoba, sa kojom nema

mnogo razgovora niti dogovora.

- Nekom prilikom pokušao sam da razgovaram

sa Blagojem zbog velike je dopirala buke koja

iz njegove kuće, ali on odbrusio mi je

kartko i glasno: „Prijavi me!“i to je bio sav naš

razgovor - svedoči za „Alo!“

njegov prvi komšija. velikoj buci, koja je dopirala iz unutrašnjo­sti, moglo naslutiti da je unutra proizvodni pogon. Delovalo je sablasno, ali nikada nismo slutili da će postati kuća strave i da će se unutra dogoditi krvavi pir - kažu komšije brutalnog ubice.

Prema njihovim rečima, Bratić je zapošljava­o pet radnica, a među njima je bila i nesrećna Rada Đukić.

- Rada se upustila u ljubavnu vezu sa 11 godina starijim Blagojem. Zajedno su bili pet meseci, a kada se predomisli­la i rešila da se vratila bivšem mužu, bilo je već kasno. Svakodnevn­i odlasci na posao u Bratićevu firmu nisu joj ostavljali prostora da se izvuče iz ove pogubne ljubavne afere - navode Radine koleginice, koje iskreno žale što nije uspela da se otrgne od njega.

Dok su rodbina i cela Kula u velikom šoku, o Blagoju Bratiću se ni tri dana posle užasnog zločina ne zna mnogo. Sve što ima veze sa njim je još uvek pod katancem, baš kao što je držao i svoj život i čitavo domaćinstv­o koje je vodio. Rada Đukić, nažalost, nije uspela na vreme da se izvuče iz tog kaveza.

Njihova tela nalaze se na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom

Sadu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia