Alo!

NEĆU U PENZIJU, život je besplatan!

GREGU POPOVIĆU (69) NE ŽURI SE SA KLUPE SAN ANTONIJA

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Greg Popović (69), legendarni trener San Antonio Sparsa, na originalan i sebi svojstven način odbacio je mogućnost skorog odlaska u penziju. „Ludi Srbin“, kako ga mediji u SAD zovu, odgovarao je na pitanja novinara posle poraza njegovog tima od Golden Stejta u drugom meču plej-ofa NBA lige.

Pošto su Sparsi drugi put izgubili u Oklandu, predstavni­k sedme sile je konstatova­o da Popović izgleda umorno i iscrpljeno, te ga zapitao da li razmišlja o eventualno­m okončanju karijere.

- Da li si ozbiljan? U poređenju sa svim drugim poslovima, ovaj moj je najlakši na svetu počeo je Greg u svom stilu i nastavio:

- Odleteću odavde u privatnom avionu, dobro, nije privatni, ali jeste čarter let. Ništa neću platiti, besplatno je. Znate koliki

avion, baš veliki... Još su imali i hranu unutra, koja je takođe bila besplatna. Kada sam sleteo, smestili su me u hotel „Četiri godišnja doba“, ni za to nisam dao ni cent. Potom sam otišao na utakmicu i dobio mesto u prvom redu, i to za utakmicu NBA plej-ofa. Pazite, čak ni karte nisam platio - kazao je Popović.

Sada već čuveni trener, koji od 1996. s klupe predvodi San Antonio, pet puta je osvojio NBA prsten. U tri navrata je izabran za najboljeg trenera lige.

- Posle utakmice, ne znam ni sam, obišao sam tričetiri restorana... Večerao sam, otišao u hotel koji mi opet ništa nije uzeo, da bi me, posle svega, ujutru čekao doručak, zamislite - besplatan! Najgore u celoj priči je da ću sada ipak morati sebi da platim ručak. Kako da ne volim svoj posao - iskreno će, kao i obično, Greg

Popović.

„Ludi

Srbin” je na konstataci­ju novinara da izgleda iscrpljeno odgovorio da mu ne pada na pamet da završi karijeru

 ??  ?? Pijem, jedem, gledam iz prvog reda: Greg Popović Serija se sada seli u Teksas
Pijem, jedem, gledam iz prvog reda: Greg Popović Serija se sada seli u Teksas
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia