Alo!

Ženisuušil­i matericuza trbušnizid­iumrla jeodsepse,a sinovejevi­dela samonaprvo­m podoju

-

jeste monstrum! Niko od roditelja nema decu na prodaju. Tražim samo istinu, a ne novac. Molim sve ljude, koji bilo šta znaju ili prepoznaju mog sina, da mi se jave i pomognu! - sa suzama u očima kaže Predrag Mijatović na početku bolne ispovesti.

On je prvi put smogao snage da za medije govori o agoniji, koja je počela kada je umesto prvog susreta sa sinom, čuo vest da je navodno umro!

Blizanci su rođeni carskim rezom 13. juna 1998. u porodilišt­u „Narodni front“u Beogradu. Supruga Dragica je posle porođaja imala visoku temperatur­u i jake bolove. Pet dana kasnije prebačena je u bolnicu KBC „Bežanijska kosa“, gde je umrla 20. juna od sepse.

- Ženi su uradili carski rez i posle toga nije ustajala iz kreveta! Kada sam otišao u posetu, bila je izolovana u sobi. Od bolova je jedva progovaral­a. Rekla mi je: „Vodi me kući da umrem!“Smogla je snage da mi ispriča da je morala da potpiše neki papir. Lekari su joj rekli „da joj ne garantuju da će dete preživeti ako to ne potpiše“.

Nisu joj dozvolili da pogleda šta potpisuje niti je bila u stanju da čita. Možda su joj poturili da potpiše saglasnost da daje dete na usvajanje? Oba dečaka su joj samo jednom doneli na podoj i više ih nije videla. Kasnije sam saznao da joj je materica bila ušivena za trbušni zid, zbog čega je nastupila infekcija, a ubrzo i trovanje krvi - s teškom mukom prepričava otac.

On navodi da je prvi put posumnjao da mu je sin ukraden, kada je Zorica Popović iz Uba, koja je uhapšena 1998. zbog pronevere čekova, priznala da je šurovala sa jednim doktorom iz GAK „Narodni front“i da joj je on prodao tuđu bebu!

Sumnje su mu dodatno podgrejane pošto je za navodno mrtvog sina dobio dva različita matična broja.

- U izvodu iz matične knjige umrlih, koji sam dobio 9. jula 1998. u opštini Savski venac, upisan je jedinstven­i matični broj 1306998710­044, dok je u izvodu iz matične knjige rođenih, koji sam tražio 20. januara 2015, naveden JMBG 1306998710­214. Proveravao sam u Javnom komunalnom preduzeću „Pogrebne usluge“da li je moj sin sahranjen, ali su mi odgovorili „da u registru sahranjeni­h nema podataka o sahrani ili kremaciji bezimenog muškog deteta pod prezimenom Mijatović“- kaže Mijatović na kraju razgovora.

Predragmij­atović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia