Alo!

Adrenalin, euforija i osmesi

- Pišu: I. MIŠIĆ i K. PJEVIĆ beograd@alo.rs

Muzika, osmesi, euforija, igra… Sve ovo, uz zagrevanje mišića, oslikavalo je atmosferu juče na startu 31. Beogradsko­g maratona. Ulice Beograda preplavilo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 zemalja i više od 20.000 učesnika Trke zadovoljst­va.

Među onima koji su rešili da se uhvate u koštac sa stazom nešto dužom od 42 kilometra bio je i sedamdeset­jednogodiš­nji Vuk Vukmirović iz Beograda, koji već godinama učestvuje u maratonu i, kako kaže, postao je zavistan od trčanja.

Već dugo treniram i trčim svakodnevn­o ili bar pet puta nedeljno. Volim taj osećaj, koji može da se doživi samo na ovakvim trkama. Zato već godinama trčim ceo maraton - rekao je za „Alo!“senior Vukmirović.

Istovremen­o sa početkom maratona, startovali su i polumarato­nci, koje je očekivala ruta od 21 kilometar.

Među takmičarim­a koji su se zagrevali pred ovu trku, ekipa „Alo!“naišla je i na sagovornik­e od pre nekoliko dana,

Vuka Mileusnića,

Dragana Podunavca i Slobodana Jotića iz Udruženja

„Born to run“.

Od ove trke očekujem da svi zajedno prođemo kroz cilj. U poslednjih 10 do 15 dana sam se psihički pripremao za trku, jer je ovo nešto posebno za mene. Pokušaću da moja prijatelji­ca Ivana Maliković, koja boluje od multiple skleroze, zajedno sa mnom prođe kroz cilj, tako da sam svu svoju psihičku i fizičku snagu uložio u ovo. Svojim saborcima bih poručio da nema predaje i da borba mora da traje do kraja - rekao je Jotić, koji je pobedio multiplu skleroz u pomoću trčanja.

Među učesnicima polumarato­na pažnju nam je naročito privukla četvoročla­na porodica Petrović, takođe iz Beograda, koja je u trci učestvoval­a zajedno sa svoja

dva psa. Došao sam sa celom porodicom i sa dva psa Volfom i

Rek-

som. Pripremali smo se dva meseca, i to zajedno sa kucama, kako bismo i njih pripremili za ovu trku. Psi su veoma mirni i socijalizo­vani, ne boje se ljudi, naprotiv, traže pažnju prolaznika i maženje. Ovde smo pre svega zbog dobrog provoda, adrenalina i zarazne atmosfere - rekao je Saša Petrović, koji je trčao sa suprugom Anom i sinovima Vukašinom i Urošem.

U Trci zadovoljst­va učestvoval­o je više od 20.000 ljudi. Trka je počela puštanjem 6.639 balona,

jer je toliko osoba u Srbiji samo tokom 2016. preminulo od posledica povišenog krvnog pritiska. Među učesnicima bio je i Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezenta­cije Srbije.

Mogu da budem zadovoljan što sam izdržao ovih pet kilometara. Malo smo šetali, malo trčali, deo sam izuzetnog tima, obišli smo sve punktove, družili se... Maraton je sve bolje organizova­n, ove godine ima divnu poruku da je rak izlečiv i došao sam da to podržim - rekao je Savić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia