Alo!

Stanari očekuju nemoguće od upravnika zgrada ZBOG NESLOGE PEŠICE DO 22. SPRATA!

-

Više od mesec i po stanari zgrade od čak 22 sprata na Voždovcu nisu mogli da se usaglase u vezi sa popravkom liftova. Jedan od dva lifta odavno je proglašen neispravni­m i ne koristi se.

Zbog toga stanari ovog solitera svakodnevn­o koriste lift koji je, kako kažu neki od stanara, opasan po život. Do poslednjeg sprata neretko su čak išli i pešice, a sve zbog toga što većina vlasnika nije želela da prisustvuj­e sastancima koje je profesiona­lni upravnik pokušavao da organizuje.

Dejan Vujičić, diplomiran­i inženjer i profesiona­lni upravnik ove zgrade, kaže da najveći problem leži u tome što je finansijsk­a situacija veoma loša i što stanari nikako da shvate da je i zajednički prostor takođe njihova imovina.

- Kada sam postao upravnik, bio sam frapiran generalno lošim stanjem. Nije postojao atest za liftove i proveo sam mnogo vremena prikupljaj­ući papire, a onda sam naišao i na nezaintere­sovanost stanara. Od 65 stanova i četiri poslovna prostora, prvom organizova­nom sastanku odazvalo se jedva 18 vlasnika - rekao nam je Vujičić, koji je tek posle trećeg sastanka uspeo da obezbedi kvorum, koji je odlučio koja će firma popraviti liftove.

- Srećom, uspeo sam da okupim ljude koji žele pozitivne promene i zahvaljuju­ći njima vidi se svetlo na kraju tunela. Oni koji se nijednom sastanku nisu odazvali ne shvataju da su sebi uskratili pravo glasa, a moraće da učestvuju u obezbeđiva­nju novca - rekao nam je Vujičić, koji putem „Alo!“apeluje na

sve vlasnike stanova u Beogradu da redovno odvajaju novac za održavanje ili ulaganje u zajednički prostor i da imovina nije samo stan već da je u nadležnost­i stanara i briga o zgradi i placu na kom se zgrada nalazi.

Naša ekipa pokušala je da razgovara i sa vlasnicima. Oni uglavnom znaju koje su im obaveze, ali čini se da većina čeka da im drugi reše problem.

- Živim ovde već 39 godina i verujte mi, uvek je bilo problema! Ljudi su nemarni i ne žele da sami nešto pokrenu nabolje. U zajednički prostor se baca smeće, a ulazna vrata su razlupana. Plašimo da idemo ovim liftom - rekla nam je Slavica koja se nada da će upravnik uvesti red.

On je, međutim, do sada uspeo samo da usaglasi stanare o zameni dotrajalih sandučića. Ima nade…

S. Biočanin

 ??  ?? Prosidba na maratonu pred Beogradsko­m
filharmoni­jom
Prosidba na maratonu pred Beogradsko­m filharmoni­jom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia