Alo!

Smrt kao opomena

-

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice, koji je pre dve godine lečio malog Radenka Nikodinovi­ća (8) iz Kozjaka koji je preminuo osmog oktobra 2016. godine zbog posledica preloma ruke, izgubio je licencu za rad na dve godine!

O vo je odluka Suda časti Lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju. Tokom tog, reklo bi se drugog procesa utvrđeno je da je taj lekar napravio niz propusta tokom „vođenja slučaja malog Radenka“. A to dete je dva metra ispod zemlje jer se 2. oktobra igralo na toboganu, palo i polomilo ruku. Roditelji su ga odveli u bolnicu, gde ga je primio dr Bojanić. Iz bolnice je Radenko izašao sa gipsom na ruci i začetkom nečega što će ga ubiti za nekoliko dana. Njemu je kod kuće bilo sve gore, da bi hitno završio u prestoničk­om Institutu za majku i dete. Tamo mu nije bilo spasa. Umro je 8. oktobra.

T o su fakti. Fakti su još da je završen proces pred Sudom časti u Lekarskoj komori, dok ovaj drugi proces, u lozničkom sudu, nije odmakao dalje od početka, kako za „Alo!“kaže Milan, očajni otac preminulog deteta. S druge strane, slučaj malog Radenka prestravlj­uje sve roditelje koji posle njegove smrti vode svoju decu kod lekara da im se stavi gips.

D aleko sam od toga da poverujem da je dr Bojanić svesno uradio nešto da bi usmrtio dete. Ali rad tog lekara s smrtnim posledicam­a neka bude opomena svima ostalima kojima stavljamo svoje živote u ruke. Jer mogu da nas ubiju i da žive s tim doveka!

 ??  ?? Radmila Briza, novinarka
Radmila Briza, novinarka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia