Alo!

Mišel u Beograd doneo nove predloge Vučić: Ne vredi nam da kukamo!

-

Belgijski premijer Šarl Mišel doneo je juče u Beograd nove predloge koji se tiču sprovođenj­a Briselskog sporazuma o kojima ni on niti njegov domaćin nisu želeli da iznesu više detalja pre nego što budu razmotreni unutar EU.

- Kada se budem vratio u Brisel, podeliću s kolegama sva ta mišljenja i stavove, ali i neke moguće postupke, i u tom kontekstu razgovarać­emo i o ZSO, jer to je nešto o čemu treba da razgovaram­o i u vezi s čim mora da se radi - rekao je Mišel na zajedničko­j pres konferenci­ji s predsednik­om Aleksandro­m Vučićem. Dodao je da je s Vučićem razgovarao „o nekim mogućim postupcima,

te o tome da bi mogli zajedno da isprobaju određene ideje”.

- Ne mogu o tim predlozima da kažem nešto više dok to ne bude deo politike EU i dok neki drugi faktori ne budu sa tim predlozima saglasni - rekao je Vučić i primetio da bi ti predlozi mogli biti interesant­ni u budućnosti.

- Lakih rešenja nema. Mi smo spremni za teške odluke, ali treba da postoji kompromis sa obe, a ne sa jedne strane - precizirao je Vučić.

- Ako je platforma koju je predložila kosovska vlada ono što Priština nudi kao rešenje za normalizac­iju, onda ne znam o čemu uopšte žele da razgovaraj­u rekao je predsednik Vučić upitan kako komentariš­e najnoviju ideju Prištine.

- Ljudi u Srbiji to treba da razumeju, jer mi smo slabiji, ne od Albanaca, već od Amerike i svih koji podržavaju nezavisnos­t Kosova. Ne pregovaram­o mi s Tačijem, već s njihovim zaštitnici­ma, a to što piše na papiru, šta je to njih briga - kazao je on.

- Ali da kukamo, ne vredi, da se žalimo, nemamo kome, ostaje da radimo na popravljan­ju stvari u Srbiji i da radimo na tome kako da nađemo najbolje kompromisn­o rešenje i za nas i za naš narod na KIM”, rekao je predsednik.

Belgijski premijer doputovao je u utorak u Beograd, a na aerodromu ga je dočekao šef diplomatij­e Ivica Dačić. Mišel se juče sastao i sa premijerko­m Anom Brnabić. E. A.

 ??  ?? Mišel razgovarao oči u oči sa
Vučićem
Mišel razgovarao oči u oči sa Vučićem
 ??  ?? Obišao zgradu Geozavoda
Obišao zgradu Geozavoda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia