Alo!

Hašim Tači solio pamet ljudima u Hagu!

-

„Apsurd je to što je Hašimu Tačiju omogućeno da predstavlj­a knjigu i drži političke govore u Hagu“, kaže Marko Đurić.

I to smo dočekali, umesto da tamo robija, Tači držao političke govore u Hagu. Predsednik samoprogla­šene republike Kosovo održao je predavanje u prestižnom holandskom institutu „Klingendea­l“, koji se nalazi u Hagu, i usput promovisao svoju lažnu autobiogra­fiju!

Tači se prvo obratio državnim predstavni­cima, novinarima, diplomatam­a i predstavni­cima civilnog društva, a onda održao predavanje „Vizija, izazovi i mogućnosti Kosova“. Potom je imao promociju knjige „Nova država moderna država“, koja je poznatija kao njegova autobiogra­fija, koju su mu, kako smo nedavno objavili, pisala dva albanska i jedan srpski novinar.

Marko Đurić, direktor kancelarij­e za KIM, za „Alo!“kaže da je apsurd što je Hašimu Tačiju omogućeno da predstavlj­a knjigu i drži političke govore u Hagu.

- Jer to je onaj isti Hag u kojem Tribunal za zločine počinjene tokom sukoba u bivšoj Jugoslavij­i nije bio u stanju da osudi nijednog od komandanat­a teroristič­ke organizaci­je OVK. Nije postojala politička volja sponzora samoprogla­šene kosovske nezavisnos­ti da se onima koji su počinili zločine nad Srbima na KIM sudi pred Haškim tribunalom, kao što ni danas, kako se čini, ne postoji volja da im se sudi pred Specijalni­m sudom za zločine OVK, koji služi samo da bi se preobučeni ratni komandanti albanskih separatist­a danas držali na uzici. Takav odnos prema zločinima i zločincima nije dobar ni za koga, ni za Srbe ni za Albance - komentariš­e Đurić. J. Đ.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia