Alo!

Crnogorci proteruju sve što je srpsko!

-

U Crnoj Gori rat zbog bilborda na kojima su junaci u srpskim uniformama! Crnogorske vlasti su na nogama zbog bilborda na kojima su osvanuli junaci iz 1918. u srpskim uniformama, što smatraju velikim udarom na ustavni poredak, državu i naciju!

Bilbordi koje su postavile budvanske vlasti, a na kojima se slavi oslobodila­čki ulazak srpske vojske 1918. godine u Budvu, na Mitrovdan 1918. godine, potpuno su uzburkali strasti u Crnoj Gori.

Oni koji sebe smatraju „pravim Crnogorcim­a“kažu da je to neviđeni skandal, ruganje crnogorsko­m suverenite­tu, naciji i državi. Podnete su i prve krivične prijave, i to od Crnogorsko­g pokreta, koji je tužio sve one koji su bilborde postavili. Stevo Vučinić, predsednik Saveta Mitropolij­e CPC, u izjavi za medije šalje jasnu poruku:

- Ti bilbordi su brutalni oblik medijske okupacije crnogorsko­g prostora, kojim se naručioci iz budvanske opštine rugaju crnogorsko­m suverenite­tu, državi i naciji. Ovim plakatima se nemušto podstiče i raspiruje mržnja prema Crnogorcim­a. Njima se indirektno odriče i pravo na državu i deo državne teritorije. Namere su krajnje zadnje. Ne samo plakatima, nego i javnim izjavama opozicioni­h čelnika, koji su i naručioci plakata i korisnici bilborda, javno se priziva otpor crnogorsko­j državi. Cilj je dovođenje zemlje u stanje haosa, da bi u neredovnim prilikama strane sile, podržane iznutra, srušile ustavni poredak i zavele kolonijaln­u upravu u interesu Srbije i Republike Srpske - rekao je Vučinić. J. Đ.

 ??  ?? Srpski vojnici na bilbordima su trn u
oku Crnogorcim­a
Srpski vojnici na bilbordima su trn u oku Crnogorcim­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia