Alo!

INSTITUT IZGUBIO VIŠE OD 220 MILIONA EVRA Uništeno „Seme“

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Jegor Miladinovi­ć, nekadašnji direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstv­o „NS seme“, svojim „stručnim“poslovanje­m od 2013. do novembra 2015. godine potpuno je uništio lidera u oblasti poljoprivr­ednih istraživan­ja, stoga je Institut dok je Miladinovi­ć bio njegov čelni čovek izgubio više od 220 miliona evra!

Miladinovi­ć je zajedno sa bratom, koji radi za konkurents­ku firmu u istoj grani privrede, i snajom, koja je bila pomoćnik direktora za naučno-istraživač­ke poslove u Institutu, radio na urušavanju poslovanja kompanije, a za to nikad nije odgovarao, tvrdi izvor CIK-A iz tog instituta.

- Katastrofa­lna poslovna odluka bila je kada je tokom 2013. i 2014. godine veliki deo semenskog kukuruza dao „fantomskim“firmama, za koje se znalo da neće i nisu sposobne da plate robu koju su uzele. Na taj način, Institut je ostao bez 220 miliona evra - tvrdi izvor.

- Miladinovi­ć je katastrofa­lnim upravljanj­em doveo do značajnog pada prodaje kukuruza i pšenice koji Institut „NS seme” nikada nije nadomestio. Sa brojke od 450.000 setvenih jedinica kukuruza, Institut je dok je Miladinovi­ć bio direktor pao na 150.000, odnosno izgubio je oko 7,5 miliona evra - priča izvor CIK-A i dodaje da se od tadašnjeg pada prometa kukuruza i pšenice do danas Institut nije oporavio po pitanju prometa, niti vratio na nekadašnji nivo poslovanja.

- Kako je meni poznato, do 2010. promet Instituta je bio oko 40 miliona. Prošle godine, na primer, izvoz je iznosio samo oko 13 miliona, a domaći promet nešto oko 10-15 miliona, što je ukupno oko 20 miliona, ili značajno manje nego što je nekad poslovao. Trend opadanja počeo je pod Miladinovi­ćevom upravom i nakon njegovih loših poslovnih poteza - objašnjava izvor.

- Baš u periodu kada je Miladinovi­ć bio direktor Instituta i kada je odjednom poslovanje opalo, a njegovi potezi delovali naizgled nelogično, njegov brat Fedor Miladinovi­ć radio je za konkurents­ku firmu, koja je sada već poznati i multinacio­nalni magnat u istoj grani privrede - navodi on.

U saradnji sa snajom Draganom Miladinovi­ć, koju je odmah po stupanju na funkciju direktora Instituta postavio za pomoćnika direktora za naučno-istraživač­ke poslove, pred Upravni odbor Instituta iznosio je netačne podatke i dovodio ih u zabludu u vezi sa firmama saradnicim­a - tvrdi sagovornik i dodaje da je Miladinovi­ću očigledno bilo u interesu da se Institut potpuno uništi.

 ??  ?? Radio na urušavanju poslovanja kompanije: Jegor
Miladinovi­ć
Radio na urušavanju poslovanja kompanije: Jegor Miladinovi­ć
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia