Alo!

Direktorka sakrila drogu u fioku!

-

Da je policija u poslednjih četiri dana kojim slučajem izvršila pretres u Domu učenika srednjih škola „Zaječar“, mogla je podneti krivične prijave za nedozvolje­nu proizvodnj­u i stavljanje u promet opojnih droga protiv zaposlenih jer bi u fioci šefa vaspitača pronašla oko pet grama marihuane. Do ove „zalihe“, o kojoj nije obaveštena policija, došlo se tako što je narkotik oduzet od jednog maloletnog štićenika, a direktorka Bratislava Petrov dala je nalog zaposlenim­a da o tome ne obaveste policiju!

U četvrtak uveče, oko 23 sata, dežurni vaspitač je ušao u sobu i zatekao četvoricu dečaka, od kojih je jedan, N. N. (16), pušio džoint. Vaspitač je osetio čudan miris, video specifično zamotanu „pljugu“, a zatim na stolu spazio otvorenu torbicu. Iz torbice je virio paketić upakovan u papir. Otvorivši ga, vaspitač je pronašao marihuanu - saznajemo od izvora.

Odmah su telefonom obavešteni direktorka i još jedan vaspitač. Dvoje vaspitača su insistiral­i da se odmah pozove policija i preda „materija nalik marihuani“, ali je direktorka kazala: „Ne!“.

-Sutradan, u petak u 15 sati, direktorka je sazvala Pedagoško veće. Oko desetak vaspitača je posedalo za veliki sto, a na sredini stola je bila marihuana. Direktorka im je kazala da je pronađen narkotik, da je obavestila sve nadležne službe, počev od Centra za socijalni rad do načelnice Školske uprave - kaže naš izvor.

Jedan vaspitač je upitao: „A šta ćemo sa ovim?“, mislivši na pronađeni narkotik. Direktorka je onda naložila šefu vaspitača da smotuljak stavi u fioku.

-O svemu postoji zapisnik. Sada se zaposleni boje da nisu počinili krivično delo jer nisu obavestili policiju. Mišljenje radnika je da direktorka to nije učinila da ne bi okaljala svoj ugled i bila smenjena. Ona je na ovom rukovodeće­m mestu od 2001, znači 17 godina! I njen suprug je ovde zaposlen kao referent za bezbednost - tvrdi naš izvor.

U zapisniku je sve to napisano, tako da policija može lako da proveri. S. Z. B.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia