Alo!

Kakva je to kazna, moje dete je mrtvo, želim pravdu!

- Piše: RADMILA BRIZA radmila.briza@alo.rs

Dve godine zbog smrti deteta! Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Loznice koji je 2016. lečio malog Radenka Nikodinovi­ća (8) iz Kozjaka koji je preminuo zbog posledica preloma ruke, izgubio je licencu za rad na dve godine!

Ovo je prva odluka u vezi sa radom dr Bojanića posle tragedije koja je zadesila porodicu Nikodinovi­ć, dok se proces u lozničkom tužilaštvu započet u februaru ove godine, kako za „Alo!“kaže Milan, otac pokojnog deteta, nije makao dalje od početka. Za oduzimanje licence dr Bojaniću na dve godine neutešni otac kaže:

- Ne znam ni koji je postupajuć­i sudija! Kako god okrenete, odlukom Suda časti Lekarske komore nisam zadovoljan. Kazna je mala. Živimo bez deteta već dve godine! Niko ne može da mi vrati mog Radenka. Gubim nadu. Niko mi u Beogradu i Loznici nije rekao: „Život vašeg deteta je u pitanju“. Rekao bih: „Secite ruku. Spasavajte dete.“Život mi se sveo ni na šta! Hoću da isteram pravdu. Ne bojim se ničega! Izgubio sam dete koje sam čekao četiri godine. Moj Radenko je bio najsposobn­ije dete. Onda je umro! Ovo ima samo u Srbiji - kaže Milan za

„Alo!“.

Dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije, potvrdio je saznanja „Alo!“i naveo da je licencu za rad dr Bojaniću oduzeo Sud časti Lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju.

- Doktor Bojanić je oglašen odgovornim zato što je u oktobru 2016. nestručno lečio prelom leve ruke maloletnog Radenka Nikodinovi­ća iz sela Kozjak, kojem se nakon stavljanja gipsa stanje pogoršalo, te je poslat u beogradski Institut za majku i dete u Beogradu, gde je posle nekoliko dana preminuo - navodi dr Dinić i dodaje da je Sudsko veće suda časti utvrdilo je da je Bojanić napravio propuste u vođenju medicinske dokumentac­ije, zbog čega mu je izrečena disciplins­ka mera koja se odnosi isključivo na postupanja lekara u procesu lečenja i pružanja zdravstven­e zaštite.

- Posledica toga - smrt deteta, koja je nastupila kao uzrok takvog postupanja, predmet je o kojem će odlučivati nadležni krivični sud u krivičnom postupku kazao je on.

„Alo!“je pokušao da dobije komentar od dr Bojanića, ali se on prvo nije javljao na svoj mobilni telefon, a potom ga je isključio.

„Mog Radenka nema, a njemu uzimaju licencu na dve godine. Ovo ima samo u Srbiji”, kaže

očajni otac

 ??  ?? Za dve godine će ponovo moći
da leči decu: Dr Bojanić Neutešni roditelj: Milan Nikodinovi­ć
Preminuo 8. oktobra 2016: Radenko Nikodinovi­ć
Za dve godine će ponovo moći da leči decu: Dr Bojanić Neutešni roditelj: Milan Nikodinovi­ć Preminuo 8. oktobra 2016: Radenko Nikodinovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia