Alo!

SRBIN NAJBOLJI TRENER U SAUDIJSKOJ ARABIJI ŠEIK RAŠOVIĆ!

„Imamo dobru sezonu, prvi put u istoriji smo se plasirali u finale kupa, ali priznajem da nisam očekivao ovo priznanje”, kaže strateg Al Fajsalija

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ Konstantin.radulovic@alo.rs

Iako je ekipu Al Fajsali iz Harmaha preuzeo pre manje od godinu dana, to vreme je bilo dovoljno Vuku Rašoviću da bude izabran za najboljeg trenera Saudijske Arabije.

Bivši šef stručnog štaba Partizana je s klubom koji nikada nije uspeo da ostvari veliki rezultat obezbedio plasman u polufinale nacionalno­g kupa izbacivši prebogati Al Ahli.

- Ovo je za mene veliko iznenađenj­e, ali i veliko priznanje za sve što smo do sada uradili. Ne samo ja već i ceo moj stručni štab i igrači, koji su fenomenaln­i. Ipak, ne da se nisam nadao ovoj nagradi, već sam bio potpuno šokiran kad nam je predsednik kluba to saopštio - kaže u razgovoru za „Alo!” Rašović i dodaje:

- Prvi put u klupskoj istoriji smo se plasirali u finale nacionalno­g kupa i trenutno smo na mini-pripremama u Kuvajtu. Imali smo trening posle kojeg nas je predsednik okupio da nam nešto saopšti. Kad je rekao da sam proglašen za trenera godine, nisam mogao da verujem, a igrači su me opkolili i bacali u vazduh.

Rašović tvrdi da je odlazak u saudijsku Arabiju za njega bio pun pogodak, budući da je fudbal u toj zemlji na izuzetno visokom nivou.

- Ljudi u Srbiji uopšte nemaju predstavu koliko je fudbal u Saudijskoj Arabiji razvijen. Evo, kao jedan pokazatelj, reći ću da je tim iz ovdašnje lige prošle godine igrao finale azijske Lige šampiona, a da ja u timu imam sedmoricu stranaca.

Takmičenje je prepuno Brazilaca, Argentinac­a i ostalih stranaca, koje klubovi izuzetno dobro plaćaju

- kaže

Rašović.

 ??  ?? Zadivio Arape: Vuk Rašović na rukama svojih fudbalera
Zadivio Arape: Vuk Rašović na rukama svojih fudbalera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia