Alo!

BAJERN JAČI, „kraljevima“pada kruna

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Real 12 titula prvaka Evrope, Bajern pet. Čak 24 međusobna meča - bez pobednika (po 11 trijumfa). Samo gol više u korist Madriđana (37:36). Mnogo toga ide u prilog konstataci­ji da Evropu večeras u Minhenu (20.45) čeka novi čin večnog klasika.

Kad se, dakle, sudare divovi - favorita nema. Tako misli i nekadašnji reprezenta­tivni centarfor Radmilo Mihajlović, ali ipak daje malo više šansi svom nekadašnje­m klubu.

- To su velike ekipe, koje uvek idu na pobedu, pa je realno da šanse budu 50:50, mada, čini mi se da Bajern ima malu prednost. Bar zbog kontinuite­ta dobrih igara. Real, s druge strane, ima nekoliko prvotimaca koji osciliraju. Ta neizvesnos­t u vezi sa ostankom ili odlaskom Benzeme i Bejla odražava se na njihovu formu. Zatim, ni Kros ne igra onako kako zna, pa ni Modrić. Samo je Ronaldo konstantan, on drži ekipu u životu. Ipak, ovo je polufinale Lige šampiona, videćemo... - priča Mihajlović za „Alo!“.  U čemu je prednost

Bajerna?

- Bavarci dave protivnika kroz igru. I svi učestvuju u igri. Štoperi idu do centra, i u protivničk­i šesnaester­ac prilikom prekida, bekovi su ofanzivni, uključuju se u završnicu napada, a o ofanzivcim­a da ne pričam. Levandovsk­i igra u životnoj formi.

Priznajem, iznenađen sam kako ta ekipa, s nekoliko pojedinaca koji su u ozbiljnim godinama za fudbal, drži formu. Odlično drži. Naravno, ni mentalitet im ne dozvoljava da kalkulišu. Teško je protiv takvog tima ne napraviti grešku za 90 minuta.

 A mogu li Bavarci da pogreše?

- Bajern igra visoko, što može da mu se osveti. Štoperi Boateng i Humels nisu baš najbrži igrači, a kroz igru izlaze do centra. U slučaju njihove greške, ukazala bi se fenomenaln­a prilika brzom Ronaldu, naravno i Bejlu, ako bude u timu, da realizuje takvu kontru.

 Da li bi zaustavlja­njem Ronalda Bajern završio pola posla?

- U principu, da. Kad on ne igra, Real nije vrhunska ekipa. Bez jednog ili dvojice, ako su najbolji u timu, ekipa nije ista. Pogledajte Zvezdu bez Boaćija i Kange, to nije ona evropska Zvezda koju smo gledali jesenas. Ili kao Partizan bez Leonarda i Đurđevića.

 Real mora da osvoji Ligu šampiona da bi spasao sezonu, je l’ to neizdrživ pritisak u ovoj fazi takmičenja?

- Madriđani su, čini mi se, zreli da ih Bajern izbaci. Mnogo toga im ne štima u igri. Nemali broj ekipa je vodio protiv njih u prvenstvu Španije, pa su takoreći na silu izjednačav­ali ili pobeđivali. Ali to nikako ne znači da Real sme da se potceni. Jer takvi majstori u svakom momentu mogu da prorade - zaključuje Radmilo Mihajlović, nekadašnji napadač Bajerna.

„Čini mi se da su Madriđani zreli da ih Bavarci izbace“,

poručuje nekadašnji reprezenta­tivni centarfor

 ??  ??
 ??  ?? Radmilo Mihajlović Prošlogodi­šnji duel: Humels
i Ronaldo
Radmilo Mihajlović Prošlogodi­šnji duel: Humels i Ronaldo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia