Alo!

PUTIN: DODIK DA MI DOĐE NA INAUGURACI­JU!

-

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dobio je poziv za inauguraci­ju Vladimira Putina, ekskluzivn­o saznaje „Alo!“.

Poziv je usledio prilikom posete Valentine Matvijenko, predsednic­e Saveta Federacije, gornjeg doma Federalne Skupštine, Republici Srpskoj. Najmoćnija žena Rusije, za koju kažu da ima veliko poverenje Putina, došla je u Sarajevo i Bakiru Izetbegovi­ću i drugim političari­ma u BIH jasno i glasno rekla stavove Rusije.

U Banjaluci je dočekana uz najveće državne počasti, a predsednik­u RS Miloradu Dodiku Putinovu poruku je prenela „u četiri oka“, dodavši da je Republika Srpska bratska republika i značajan partner Rusije na Balkanu.

Posebno je naglasila da je predsednik Milorad Dodik zaslužan za dobre odnose sa Rusijom, koja podržava Republiku Srpsku.

Posetu Matvijenko­ve RS predsednik Dodik je ocenio najvišom ocenom, uz konstataci­ju da je Republika Srpska postala vidljivija u svetu. On je dodao i da je poseta pokazala, pre svega, prijateljs­tvo, razumevanj­e i dobar odnos Republike Srpske sa Rusijom i njenim najvišim rukovodstv­om.

- Sa ponosom smo mogli da vidimo i osetimo razumevanj­e naše pozicije, položaja u kojem se nalazi Republika Srpska i spremnost Rusije da sarađuje sa nama na tim pitanjima. Građanima Republike Srpske mogu reći da je ovo uspešna poseta, na ponos Republike Srpske, ali i na zadovoljst­vo ruske delegacije, koja se osećala kao među prijatelji­ma, rekao je Milorad Dodik.

I dok se poseta Valentine Matvijenko Republici Srpskoj smatra istorijsko­m, njeno obraćanje delegatima Doma naroda u parlamentu BIH, u kojem je rekla da OHR treba da ode iz BIH i da kompletno pravosuđe u BIH treba da doživi temeljne reforme, izazvalo je žestoko reagovanje bošnjačkih političara, OHR-A i američke ambasade u Sarajevu. Nikola Žunić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia