Alo!

Sudija neće da čuje Šarićeve dokaze

-

- Sudija u prvostepen­om postupku, koji je Apelacioni sud poništio, ali i tokom drugostepe­nog postupka nije prihvatio skoro nijedan dokaz odbrane, što očigledno govori o pristrasno­sti - ocenjuju iz tima odbrane Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina iz Latinske Amerike.

Odbrana tvrdi da odbijanjem da prihvati njihove dokaze, među kojima su i snimci 55 prisluškiv­anih razgovora Šarića i zaštićenog svedoka Joksovića, „sudija pokušava da održi predmet koji je kompromito­van od samog početka“.

- Preslušali ste 1.100 razgovora koje je predložio tužilac, a mojih 55 nećete. Ako vi i tužilac hoćete da gradite karijere na lažima, ako vam toliko znači taj svedok, onda samo izvolite - rekao je na sudu Šarić, koji je otkazao punomoć advokatu.

Zbog takvog ponašanja sudije i ostali optuženi koji smatraju da sud ne radi u zakonskim okvirima najavljuju otkaz advokatima. Time bi suđenje moglo da izađe iz razumnih vremenskih rokova jer bi taj proces navršio čitavu deceniju.

- Što se tiče imovine koju Joksović rasprodaje, a zbog čega je Šarić tražio da se preslušaju razgovori iz kojih se vidi da je njegovim novcem kupljena sporna imovina, slična situacija dešava se i u Preševu, gde se imovina oduzeta od optuženog Aguša Erdinča rasprodaje znatno ispod cene. Naime, veće suda u Bujanovcu je već tri puta zbog propusta u radu poništilo odluku sudije koji je prodao pomenutu imovinu za 200.000 evra, iako je realna vrednost placa preko milion. Veće je tri puta vraćalo odluku sudiji na ponovno odlučivanj­e sa konkretnim uputstvima, ali sudija nije promenio svoj stav. Optuženi Erdinč je podneo i krivičnu prijavu protiv tog sudije - navodi sagovornik „Alo!“novina. R. P.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia