Alo!

PALE SVEĆE ARKANOVOM UBICI!

Đuričićeva majka i sestra obukle crninu i u dvorištu primale saučešće

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Zvanične potvrde toga da li je u Južnoafrič­koj Republici ubijen Milan Đuričić Miki (47), osuđen za ubistvo Željka Ražnatović­a Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja, juče nije bilo, ali su članovi njegove porodice obukli crninu i juče primali saučešće u svojoj kući u Loznici. U dvorištu porodične kuće Đuričića, u selu Klupci kod Loznice, juče nas je u crnini sačekala žena za koju se pretpostav­lja da je njegova rođena sestra, dok su za stolom sedeli njena majka i rođaci.

- Ne želim sa vama da pričam! Dovoljno mi je moje muke! - rekla je žena i pokazala nam rukom na put.

Ona nam je kratko rekla da ne želi da primi saučešće, a na njenom licu se videla nervoza. Dok nam je davala znak da se udaljimo, od stola je ustao krupniji muškarac, koji je kratko rekao da su nervozni.

- Nervozni smo. Udaljite se da ne bude posle da sam udario nekog novinara - rekao je on i ispratio nas do kapije.

U dvorištu Đuričićeve porodične kuće bilo je desetak ljudi, koji su mahom bili obučeni u crno i ćutke dočekivali goste. Komšije porodice Đuričić juče nisu mogle sa sigurnošću da kažu da li je porodica dobila vest o njegovoj smrti.

- Ništa me ne pitajte. Milan je bio dobro dete, ali ga je društvo iskvarilo - rekla je jedna komšinica, koja živi podalje od osuđenog za Arkanovo ubistvo.

Druga komšinica nam se poverila da je kupila sveću i da ide da izjavi saučešće Đuričićima.

- Takav je red i običaj kod nas. Ne znam šta se desilo, ali pronela se vest da je Milan stradao. Znala sam ga kao fino dete - rekla je za „Alo!” komšinica, pomalo zbunjeno.

Druga Đuričićeva sugrađanka je nakon vesti o ubistvu Milana Đuričića ispoštoval­a običaje i otišla da poseti njegove najbliže.

- Videla sam u novinama vest o Mikiju i otišla sam kod njegove porodice. Zapalila sam sveću, kao što red nalaže, a dalje više ništa ne znam. Nemojte me ništa pitati, ništa ne znam - odmahivala je rukom ona.

Ulica u kojoj

živi porodica Milana Đuričića juče je bila pusta. Komšije su bile po kućama i nisu izlazile napolje. Đuričići su se okupili u dvorištu ispod drveta, gde su primali saučešća od komšiluka i prijatelja. Iako je situacija bila ozbiljna i teška, u dvorištu se igrala jedna devojčica, a na licima odraslih videle su se zabrinutos­t, strepnja i neizvesnos­t. Komšije kažu da niko sa sigurnošću ne zna šta se dogodi-

lo, ni da li je Milan zaista nastradao, ali da su ispoštoval­i red i običaj.

Prema nezvanični­m saznanjima, u četvrtak uveče je u kuću porodice Đuričić, u kojoj živi njegova

majka, došla policija i, kako saznajemo, od članova najuže porodice uzela uzorke DNK, kako bi se zvanično utvrdilo da li je on stradao u Južnoafrič­koj Republici.

Đuričić je, prema nekim spekulacij­ama, u sredu izrešetan

u sačekuši na semaforu u Johanesbur­gu, kada je krenuo da se nađe sa jednim beguncem iz zemunskog klana. Đuričić je, kako se navodi, na mestu ostao mrtav. Identitet ubijenog se još proverava jer je, navodno, imao belgijska dokumenta.

 ??  ?? Čeka vesti iz Afrike: Đuričićeva sestra Ubijen pre 18 godina:
Arkan
Čeka vesti iz Afrike: Đuričićeva sestra Ubijen pre 18 godina: Arkan
 ??  ?? U bekstvu 12 godina: Milan Đuričić
Ubice su preprečile put i izrešetale
vozača
U bekstvu 12 godina: Milan Đuričić Ubice su preprečile put i izrešetale vozača

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia