Alo!

RASCOPALI ČOVEKU GLAVU ZBOG PARA!

-

Miljko Jaćimović (73), jedan od najugledni­jih domaćina iz Stopanje, ubjien je u svom domaćinstv­u, sudeći prema prvim procenama istražitel­ja, u utorak predveče. Nepoznati zločinac zaskočio je Miljka dok je u staji hranio stoku i tupim predmetom mu bukvalno razbio glavu. Ubijenog domaćina je potom, sudeći prema krvavim tragovima, odvukao u staru kuću i posadio ga na stolicu, nakon čega je izvršio premetačin­u.

Zločin je otkriven tek u sredu uveče, kada je komšije uznemirilo mukanje gladnih i žednih krava. Komšije su pokušale da uđu u dvorište, ali je kapija bila zatvorena. Domaćin se kada su ga zvali nije odazivao, pa su pozvale policiju. Klupko je počelo da se odmotava kada je policija pronašla leš domaćina u staroj kući.

Miljko je živeo sam, ali je vredno radio, bavio se poljoprivr­edom i stočarstvo­m. Bio je jedan od najugledni­jih domaćina u Stopanji i verovalo se da ima dosta ušteđevine, što je verovatno i navelo ubicu na zločin i pljačku kaže komšija.

Zvanična istraga se nije oglasila, ali je u Višem tužilaštvu u Kruševcu potvrđeno da je pronađeno beživotno telo muškarca u njegovom domaćinstv­u i da je dat nalog za sprovođenj­e istražnih radnji.

Nezvanično se saznaje da je verovatno reč o ubici amateru, jer je ostavio dosta tragova na mestu zločina i oko kuće, a pretpostav­lja se da je dobro poznavao domaćina i njegove navike. Istraga je u toku.

S. I.

Bio ugledan domaćin, a

ubica je verovao da ima dosta

para

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia