Alo!

Sad i Bajević želi Milojevića!

Manolo Himenez, sadašnji šef struke AEK-A, ima ozbiljnu ponudu da u Sevilji zameni Vićenca Montelu

- Vladimir.zogovic@alo.rs

Piše. VLADIMIR ZOGOVIĆ

Šampionska titula je gotovo obezbeđena, ali očigledno da je pred Crvenom zvezdom veliki izazov. Prema vestima iz Grčke, još jedan tamošnji klub želi da angažuje šefa struke crveno-belih Vladana Milojevića!

Reč je o novom šampionu, atinskom AEK-U, koji je posle navodnog interesova­nja Olimpijako­sa stao u red za arhitektu Zvezdinog ovosezonsk­og uspeha. Atinjane je ove sezone vodio iskusni španski trener Manolo Himenez, ali sve je izvesnije da neće on voditi AEK u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona. Razlog je činjenica da bi taj trener mogao da se preseli u Sevilju i zauzme mesto Vićenca Montele, čijim su radom u klubu iz Andaluzije nezadovolj­ni. Sevilja jeste izbacila Mančester junajted u osmini finala Lige šampiona, došla do finala Kupa, ali je veoma slaba u šampionatu i neizvesno je da li će se plasirati u Ligu Evrope.

Himenez je dugo igrao u Sevilji, a vodio je i prvi tim od 2007. do 2010. Tokom ove godine već su ga zvali da se vrati u taj klub, ali on nije želeo da se vrati dok ne završi posao u Atini. Milojević je postao kandidat zbog toga što i direktor Dušan Bajević, ali i predsednik Melisandis veoma cene trenera Crvene zvezde. Uz to, AEK želi da što je moguće pre reši pitanje trenera, pošto će tim početi kvalifikac­ije za Ligu šampiona od trećeg kola.

Pritom

Milojeviću ugovor sa Zvezdom ističe na kraju sezone, a kako je nedavno prilikom posete redakciji „Alo!“rekao generalni direktor Zvezdan Terzić, samo čudo može da se dogodi, pa da Milojević ne ostane na klupi beogradsko­g kluba.

- Treba da se desi čudo, pa da Milojević ode iz Zvezde. Jedini razlog zašto nije potpisao ugovor u januaru jeste taj što je želeo prvo da osvoji šampionsku titulu. Tada mi je rekao: „Terza, šta znači sada ako potpišem ugovor na dve godine, a ne osvojim titulu? Onda moram da odem, nema potrebe da radim ovde.“On je doveden da osvoji titulu, kao i da skroji tim za Ligu šampiona. Tek kasnije ćemo pričati o njegovom eventualno­m odlasku, sada imamo preča posla, važna za klub - objasnio je Terzić.

Navijači Zvezde se sigurno nadaju da Milojevića eventualna ponuda AEK-A neće odvesti u Atinu.

Milojević je u Grčkoj proveo 11 godina kao

fudbaler

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia